• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Tisdagsseglingarna är i full gång – kom och segla!

Så kommer det en tisdag till. Vi har varit igång i ett antal veckor och haft fantastiskt fina tisdagsseglingar. Bara synd att inte fler seglare hittar till våra traditionsenliga tisdagsseglingar. För det är ju inte bara segling, utan även gemenskap, prisutdelning och någon form av god mat, för det mesta himmelskt goda hamburgare!

Funderar du på hur det fungerar med tisdagsseglingarna? Kolla in denna länk så får ni all information ni behöver. Är något ändå oklart? Kom ner till klubbstugan på tisdagarna vid 17-tiden så får ni svar på alla frågor ni kan tänkas ha.

Kom ihåg att efter den 25 juni  så är det uppehåll till den 6 augusti, så det är hög tid anmäla sig och ställa upp redan nu på tisdag.

Vädret blir …ja, det finns massor av prognoser. Jag valde en som visade över 20 grader, sol och 4-5 m/s nordlig vind. Kan det bli bättre?
Jo, det tillhör ju vår sport/hobby att ta vädret som det blir. Med förnuft och sjömanskap så grejar vi i stort sett allt.

Vissa seglar våra tisdagar för att vinna och träna. Det finns allt från snabba Sportbåtar, familjebåtar till konventionella båtar vars design har snart 80 år på nacken.

Leder tisdagarna sammanlagt gör inte någon av racerbåtarna utan en ”snart 80-årig design” med snart 80-åriga gubbar ombord och en yngre man, tredje generationen HSS-are, som håller dom i schack.

Samkväm och en kväll på havet erbjudes alla. Kostnadsfritt deltagande, men egen båt medtages. Alternativt segla på någon av klubbåtarna (J/70 eller C 55). Det går att anmäla sig till att vara besättning på en J/70 på vår hemsida.

Efter seglingarna blir det som sagt After Sail med någon mat, kan vara hamburgare men man vet aldrig, och givetvis är det prisutdelning efter seglingarna.
Anmäl dig tidigt, det hjälper planeringen i Byssan och Banläggarna…

Du som vill segla men inte har någon båt –  kom ner till klubbstugan på tisdagar vid 17-tiden – vi brukar kunna hitta någon plats. Och har du båt men ingen besättning? Kom ner du också så matchar vi ihop er med hugade seglare på bästa sätt!

Ett slag till vill vi göra Tylön Runt den 29 juni. Förra året var vi 18 båtar på banan…Ställ upp och var med om en jättefin lördag.

Den 15 och 16 juni är det så kallad Rankingsegling för 2,4 mR. Ni vet den där lilla båttypen man sitter i och styr med fötterna.. En förminskad version av det som under många år var Americas Cup båtar – R 12:or. Dessa 12:or seglar ett mästerskap i Marstrand i slutet av augusti. Det är rariteter från flera länder och kan med fördel beskådas hur många gånger som helst.

Men nu åter till HSS, så
Anmäl dig nu och prova vår fina nya bana som ger lite mer spänning i seglandet.

Taggar:

Kommenteringen är stängd