• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Sjömacken öppnar till midsommar

Sjömacken öppnar till midsommar
Halmstads sjömack ska renoveras och öppnas igen. Går allt enligt planerna kommer de första båtarna att kunna tankas där redan till midsommarhelgen.

Sjömacken vid Stålverksgatan på Nissans östra kaj ägs och drivs av Halmstads kommun. I år beslutade kommunen att inte öppna macken till båtsäsongen eftersom både utrustningen och bryggan var i dåligt skick och i stort behov av upprustning. I april stängdes bryggan på grund av arbetsmiljöskäl.

Halmstads kommun har nu tagit fram en lösning som innebär att sjömacken och bryggan renoveras. Macken planeras öppna igen redan till midsommarhelgen.

– Det känns jättebra att vi kan fortsätta erbjuda den här servicen till våra kommuninvånare och besökare. Halmstads kommun är en kustkommun och det är viktigt att vi värnar om båtlivet, säger Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Renoveringen av sjömacken och bryggan kommer att utföras av Peab och startar omgående. Den befintliga bryggan ska delvis ersättas och sjömackens gamla pump bytas ut. Kostnaden för arbetet är cirka en miljon kronor.

Sjömacken fortsätter att drivas i kommunens regi året ut. Halmstads kommun undersöker samtidigt möjligheten att hitta en privat operatör som kan ta över driften av anläggningen i framtiden.

Kommenteringen är stängd