HSS segling gav mersmak i Limhamn

I Allsvenskan genomfördes den gångna helgen den andra deltävlingen för säsongen, den här gången i Limhamn i Malmö. HSS ställde upp med en kvinnodominerad besättning beståendes av Emelie Carlsson till rors, Anna Gunnarsson, Alice Borslöv, Linda Alvengren och Petter Norrgren.

Två veckor tidigare var det Janne Nilsson, Lasse Smedberg, Leo Eriksson och Ci Eriksson som representerade klubben i Strängnäs med en fin 9:e plats som resultat. Nu skulle vår kvinnodominerade besättning verkligen få visa vad de går för mot seglare som Magnus Lundgren i SFS Hunnebo, tidigare OS-seglare i 470 i Barcelona 1992, som dessutom vann i Strängnäs, Niklas Edler från KSSS som vunnit otaliga Mästarnas Mästare och ännu fler SM-guld i Laser Master, och Josefin Olsson, tvåfaldig OS-seglare i Laser Radial, som representerar Oxelösunds SS.

Fredagen började väl lite trevande för HSS-gänget med serien 4, 6, 7, där de i den tredje seglingen dessutom fick ett extrapoäng i straff, därav 7:an.

Under lördagen började de segla allt bättre, med framför allt bättre starter och lyckades klättra i resultatlistan med bland annat en vinst, en 2:a och två 3:or.

Söndagen började lite tungt för våra HSS-seglare. I starten i deras första race för dagen blir de trängda av en annan båt som kommer för babord och det slutar inte bättre än att de fastnar i startbåtens ankarbeslag i fören och styrbords toppvant går av! De kan givetvis inte fullfölja racet, och dessutom får de extrapoäng av domaren i straff! De får i det racet en 8:a i poäng, men hade inte så mycket annat att göra i den situationen och det känns ju givetvis extra jobbigt med straffpoäng pga “hård kollision” mellan båtarna.

I nästföljande race seglar de riktigt fint och får en 3:a och avslutar hela deltävlingen med ytterligare en vinst!

Riktigt härligt seglat av hela gänget, och vi kan verkligen vara stolta över våra HSS-seglare i Malmö!

HSS slutar på 13:e plats i en jämn tabell, och det är till exempel endast 6 poäng upp till en 7:e plats. Vem vet vad som hade hänt om de inte hade råkat ut för den olycksaliga kollisionen som resulterade i åtta-poängaren. Hela seglingen ger verkligen mersmak för gänget!

Vann gjorde SFS Hunnebo före KSSS och Stenungsunds SS. Halmstad ligger på en total 11:e plats av 18 lag, där 4 lag åker ur Allsvenskan till Div 1.

Nästa segling är i Örnsköldsvik den 23-25 augusti.

Se hela resultatlistan på www.sapsailing.com.

Det livestreamades dessutom från hela helgen, se från de olika dagarna på följande länkar:

Fredag: https://youtu.be/ge1yzE1y7B0

Text och bild: Daniel Stenholm

 

Taggar:

Ett svar to “HSS segling gav mersmak i Limhamn”

 1. Lars Meijer
  2019-06-04 at 07:32 #

  I den stenhårda konkurrens som Allsvenskan i segling innebär, var det trots domarstrul en jättefin framgång av vårt lag.
  Men i övrigt var våra seglare ute och rörde på sig. Vi har sett eskaderseglarna dra iväg, vi hade Ulf Bengtsson på 2,4 m R ett par dagar i Hunnebo på ranking segling, vi hade Gänget bakom Letto di Pletto på Big Boat Race i Marstrand . Ett flytetyg som passade fint på tillfartsseglingen och ett mindre, Farr 30, som man regattaseglade med i en stundtals mycket vresig Pater Noster fjord.
  Men, och vi blir bortskämda, precis som av den goda maten som serveras på ” hans hotell” en svensk mästare korades i CB 66, Anders Hellekant.
  Inte dåligt… Kan detta möjligen sporra oss andra att tisdagssegla – ikväll med fint väder och labra vindar…??
  Sinbad

Svara