• RSS feed
 • E-post
 • Facebook
 • Twitter
 • Vimeo

Nu är Tisdagsseglingarna igång

Äntligen drog vi igång med HSS Tisdagsseglingar. Den första tisdagen seglades den 7 maj och sedan är det ytterligare sju tisdagar innan våromgången avslutas den 25:e juni. Höstomgången startar sedan den 6:e augusti och håller på till den 24:e september.

I år har vi många spännande nyheter.

Skepparmöte, 17.15 (ny tid)

I år börjar vi igen med dessa möten. På mötet berättar vi om bansträckning, antal varv, vind och annat som är intressant för kvällens kappsegling.

Olika startförfaranden

Det går att välja mellan två olika sätt att starta.

 • Jaktstart
  Denna start är som vanligt, dvs din båts SRS-tal bestämmer din starttid. De långsamma båtarna startar först och de snabbare senare. Det gör att man får en lugn och fin start utan stress och trängsel. Officiell starttidsklocka är den som är på altanen i klubbstugan. Den är synkad mot ett atomur. Det finns olika telefonappar som också synkar mot atomur, exempelvis Atomic Clock för iOS, som ska stämma överens med klockan i klubbstugan.
 • Gemensam start kl 18.30
  Denna start är avsedd främst för sportbåtar, men alla är välkomna att vara med. Det blir lite trängre i starten, vilket inte är fel att träna på.

Val av vilken typ av start man vill göra anger man vid sin anmälan.

Anmäl dig före kl 16.00 (ny tid)

4 nya spännande banor

Ladda gärna ned banskissen och kompletterande information nedan:
Banskiss 2019
Information till banskisser 2019

Gällande vindriktning och vindhastighet avgör vilken bana vi skall segla och hur många varv. Ett varv innebär 3,6 NM och två varv blir 5,6 NM. De nya banlängderna innebär även att vi alla har helt nya starttider. 2 st olika starttider dessutom beroende på om banorna ska seglas 1 eller 2 varv. Målsättningen är minst en kryss och en undanvind.
Starttider 2 varv – 5.6 NM
Starttider 1 varv – 3.6 NM

1 eller 2 varv innebär att det hissas dubbla banflaggor om vi ska segla två varv. Exempelvis hissas 2 st flagga B om vi ska segla bana B i två varv. En flagga (1-5) för vindstyrkan som talar om vilken kolumn i starttidslistan man ska kolla i. Tänk på att antal varv bestämmer VILKEN starttidslista du ska kolla i.

Kappsegla i en J/70 som besättning

I år finns det möjlighet att som medlem i HSS anmäla sig som besättning till en av våra J/70 båtar, via samma anmälningssystem som man anmäler sin båt. Klicka istället på knappen ”Segla J/70 som besättning” och anmäl dig. Med ombord finns alltid en erfaren skeppare. Max 4 st platser finns det i varje J/70.

Läs mer på denna sida.

Var inte i vägen i starten

Det finns alltid risk för att det blir trångt i starten. Många båtar skall samsas på en begränsad yta i Nissan. De båtar som inte ska starta inom de närmsta två – tre minuterna, ombeds respektera de som ska starta och dem plats. Seglar du upp i Nissan igenom Startområdet, gör detta nära den Östra kajen.

Till sist

I år delar vi ut priser varje tisdag och hamburgarna smakar minst lika gott som alltid.

Välkommen att delta!

//Seglingskommittén

Taggar:

2 Svar to “Nu är Tisdagsseglingarna igång”


 1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(144): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/hssnu/public_html/wp-includes/comment-template.php(2182): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/comments.php(27): wp_list_comments('avatar_size=40&...') #7 /home/hssnu/public_ht in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php on line 62
  WordPress › Fel

  Ett kritiskt fel har inträffat på din webbplats.

  Lär dig mer om felsökning i WordPress.