• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

HSS lag till Allsvenskan är klart

Nu börjar pusselbitarna falla på plats och sportbåtskommittén har tagit ut HSS lag till Allsvenskan 2019.

– Det känns som att HSS har lyckats på många punkter vad gäller laget. Vi har åter fått ihop ett starkt lag där vi varvar yngre och äldre kappseglare, både män och kvinnor. I Malmö blir det nästan en rent kvinnlig besättning, vilket känns extra kul, säger Hubert Carlander från sportbåtskommittén.

Inför säsongen 2019 siktar HSS högt – klubben ska kvalificera sig till semifinal i Sailing Champions League. Sportbåtskommittén har därför sedan i början av mars haft träningar på helgerna (vilka fortsätter under våren) och i början av april arrangerade HSS som bekant North Sails Trim Cup då flera klubb-medlemmar deltog.

Sportbåtskommittén har utifrån den grupp som anmält intresse och deltagit i träningarna tagit ut tre team som representerar Halmstads Segelsällskap i Allsvenskan 2019. Deltävlingen i Örnsköldsvik håller vi fortfarande öppen men i början av juni spikar sportbåtskommittén vilka kappseglare som försvarar HSS färger i Norrland.

Reglerna för Allsvenskan 2019 säger att laget ska bestå av minst tolv medlemmar och på varje delsegling ska minst fyra personer av båda könen samt en junior från HSS delta. De fem bäst placerade klubbarna i Allsvenskan går i år vidare till semifinalen i Sailing Champions League och kommer då att möta klubbar från andra länder i Europa.

Deltävlingar i Allsvenskan 2019

Strängnäs, 17-19 maj
Janne Nilsson, Lasse Smedberg, Leo Eriksson och Ci Eriksson.

Malmö, 31 maj-2 juni
Emelie Carlsson, Anna Gunnarsson, Petter Norrgren, Linda Alvengren och Alice Borslöv.

Örnsköldsvik, 23-25 augusti
Meddelas under våren.

Västerås, 13-15 september
Christoffer Hellekant, Rebecca Hellekant, Alexandra Hellekant och Anders Hellekant.

Seglarhälsningar Sportbåtskommittén

Taggar:

Kommenteringen är stängd