Ordförande har ordet

Hej på er alla, jag hoppas allt är väl och att tomten är snäll mot oss i år, åtminstone jag har verkligen försökt lägga manken till för vi behöver många grejer till båten…..:-)

 

Så är då snart ännu ett år till ända och vi kan snart nog se fram emot ett nytt, tiden formligen rusar och det verkar gå fortare med åren har jag märkt.

Säsongen som varit har för vårt vidkommande varit ömsom vin ömsom vatten, processen med att ta hem Grinden från Holland vill jag ogärna uppleva en gång till, motor genom Kiel-kanalen i 10 m/sek rakt emot och 4 grader varmt är ingen höjdare och vetskapen om att röstjärnen är kass gör ju inte grejen roligare precis.
Men som så mycket annat, efter regn kommer sol. Vi, Agneta och jag, är så otroligt tacksamma för den hjälp vi fick när allt var som svartast och totalt sett har säsongen varit kanon för oss, inga längre utflykter men som jag sagt tidigare, det är inte seglad distans som avgör kvalitén på upplevelsen, vi hade t ex en för oss, magisk sträckbog till Gilleleje som jag lever länge på!

Vad HSS anbelangar går jag på finalen, tanken är att jag och delar av styrelsen ska bli avlösta om valberedningen får till det, vad jag förstått är det tydligen inte alldeles enkelt att finna en ny ordförande. Verkligen synd för det är ett superroligt jobb om man har tid och engagemang och faktum är, så där otroligt svårt är det inte, vi är ganska många som på olika vis hjälps åt att dra sällskapet framåt. När jag åtog mig uppdraget var det med mycket blandade känslor, jag har aldrig någonsin suttit i en styrelse, jobbar helst ensam så detta var för mig en utmaning men mitt måtto var och fortfarande är: ”Gör ditt bästa och lita på processen så duger det länge” och min känsla är att så helt fel har det ju inte blivit, såklart finns det saker som kunde göras bättre men det finns det alltid och i dom allra flesta fallen har det ju gått att rätta till dom största felstegen.
Så….du som funderar på ”vad kan jag göra för klubben istället för vad klubben kan göra för dig” kontakta någon i valberedningen och språka med dom, vi är idag ett av Sveriges absolut finaste segelsällskap, både till prestation men också materiellt, inte många som kan mäta sig med oss kan jag garantera och framtiden ser riktigt ljus ut, men det är inget självspelande piano, fick för en tid sedan höra att anrika ÄSSS (Ängelholm o Skäldervikens Segelsällskap) lägger ner sin verksamhet på grund av bristande engagemang från medlemmarna så nu får någon utomstående aktör gå in och ratta anläggningen, kan bara gissa vad det kommer att kosta medlemmen. Detta ska inte kunna hända HSS hoppas jag men hela föreningslivet är satt i omställning och vi måste se till att hänga med!

Nå, nog om det, nu är det snart jul och vill passa på att önska alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR, vi ses näsa år

Folke
Ordförande

Taggar:

2 Svar to “Ordförande har ordet”

 1. Christian Backhausen
  2018-12-29 at 21:40 #

  Gött mos Folke och god fortsättning!
  Om man försökt prata med personer i valberedningen men man inte får någon respons, utan mer en känsla av att man ska inte lägga sig i valberedningens arbete. Vart vänder man sig då?
  Eller är enda utvägen att på årsmötet föreslå ett eget förslag på en kompetent styrelse vilken tillsammans med eventuellt andra förslag, ställs mot valberedningens förslag och som mötet sedan får rösta om?
  Mvh
  Backe

 2. Anders Sköld
  2019-01-03 at 14:30 #

  God fortsättning alla i HSS..!!

  Valberedningen har ett ansvarsfullt uppdrag där det inte får finnas några tvivel kring tillvägagångssätt….därför har vi ett demokratiskt system där årsmötet beslutar om förslag från valberedning och eventuella förslag. Det bästa är naturligtvis en kommunikation och en transparens där man på ett naturligt sätt kommunicerar valberedningen med åsikter och förslag till styrelseledamöter. Att känna att man inte skall “lägga sig i” valberedningens arbete låter för mig lite tråkigt…speciellt när man hela tiden hör att “det är så svårt” att få ihop en styrelse.
  Hoppas innerligt att förslag till styrelse presenteras i god tid och att eventuella kandidater presenteras valberedningen. Saknas det några kandidater som valberedningen inte känner till…? Valberedningen finns presenterad på hemsidan…

  __/)__/)____(\_(\____/)____
  Anders

Svara