• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Vår chairman har ordet.

Hej på er alla!

Vilken sommar vi haft, kan inte minnas att jag varit med om något liknande faktiskt, härligt till största delen förutom det faktum att rätt många, både människor och djur ibland far illa i sådan extrem värme som vi haft.

Nå, nu börjar ju den ge vika och vi kan se fram emot en höst med, hoppas jag en hel del segling men också jobb som behöver göras i föreningen, både ”hårdvaran”, dvs vår anläggning men också odla och förädla vår gemenskap som ju är av största vikt att den är intakt. Vi står ju inför stora utmaningar, ogillar ordet men det beskriver rätt bra hur allt ser ut. Som vi alla märkt har det ju blivit en anstormning av människor i och kring HSS, väldigt mycket på gott men ingen tvekan om att det ställer till det en del ibland, bla parkering har ju helt plötsligt blivit en bristvara under högsäsong. Husbilarna har vi väl alla också märkt att dom bara blir fler och fler. Jag tycker att vi hanterar det ganska bra med en del undantag, bla det faktum att vi inte i dagsläget kan kontrollera hur många som kommer till oss under sen eftermiddag/kväll vilket renderat i att vi åtskilliga gånger haft betydligt fler ekipage på området än vad vi har tilstånd för, inte så populärt, varken från kommun eller brandförsvar, något vi måste titta över, belastar ju också anläggningen i övrigt rätt ordentligt.En punkt på höstens dagordning kommer att handla om just husbilar, hur ska vi förhålla oss till dom, finns ju en del synpunkter på fenomendet, ”är vi ett segelsällskap eller en camping”, berättigad frågeställning som behöver samtalas kring men otvetydigt är det så att husbilarna är en bra inkomstkälla till föreningen, skulle tro det handlar om 1000 – 1500 kr per båtplats som det genererar och ett är ju helt klart, under dom kommande åren framåt är det ganska mycket som behöver åtgärdas såsom bryggor som läcker, renovering båthuset, nytt tak på klubbstugan…….listan kan göras lång!

För egen del går jag på finalen som ordförande, har en önskan om att bli entledigad på årsmötet nästa år, känner att jag skulle behöva hämta andan lite samt att det är inte bra att sitta för länge på ordförande posten. Har du lust att kliva på eller känner någom som vill, kontakta valberedningen, dom försöker vara ute i god tid så det blir så bra som möjligt. Men fram till dess hänger jag i och bidrar med så mycket jag kan såklart.

Under hösten kommer det ut lite info kring ”bodprojektet”som presenterades på årsmötet i våras där jag/vi kommer att undersöka intresset och viljan att dra igång projektet och det verkar ju finnas, men det är en hel del jobb så vi behöver vara några stycken som roddar det hela.

Så, väl mött, på bryggan eller i klubbhuset och om inte förr, på höstmötet som blir någon gång i Oktober

Folke Berntson
Ordförande

Kommenteringen är stängd