• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

En lyckad tävlingshelg med många som ska tackas!

Några av alla de som ska tackas för ett fantastiskt arrangemang: Mats, Svante, Roger, Hubert, Marie, Backe, Stellan, Kjell, Pelle, Boije och Lars.

 

Det finns mycket positivt att förmedla betr. den gångna weekenden. Lyfter gärna fram de som betyder så mycket och inte är med på banan. Dvs dom är verkligen “på banan ” men jobbar mycket bakom kulisserna. Kansliet som registrerar, noterar, diskuterar, hälsar välkommen och inte minst resultatrapporterar, Marie och Svante.

Men kanske än mer Pelle och Wickbom som fixar och trixar med delikata produkter från Östras Bröd, Korvpojkarna och Krönleins. Tror också att Hembergs förmedlade en seglarrabatt på all den fina frukt seglarna bjöds på. Många byssetimmar. Så många att en professionell “byssedam”, dessutom för tillfället seglaränka, Gunilla Bengtsson och en riktig Nestor, lika mycket legend som sin lagvigda, Barbro Nilsson, assisterade. Befälsföringen i Byssan är kristallklar, vilket skulle få en sjögående befälhavare att njuta…

Daniel landar drönaren

 

MEN, och här kommer en sak vi kanske inte alltid tänker på, allt detta förevigas med diverse, hypermodern, utrustning som hade fått den gamle Herr Hasselblad att rodna. Daniel Stenholms bilder och engagemang gör ju att vi alla även under den besvärliga och mörka vintersäsongen, kan njuta av det som varit. Stort tack, Daniel.

Dessutom tycker jag det vore på sin plats att tänka på de som lämnats ensamma hemma. Dvs alla partners som accepterat att deras respektive engagerar sig med detta på årets hittills ( ? ) finaste weekend. Dom ska ha en tacksamhetens tanke.

Noterade också att Skepparen på bästa svenska båten och tidigare svenske mästaren i J 70, ger oss en bronsplats i Arrangörsmästerskapet. Jättekul men vem f-n är bättre?

Själv drabbades jag av en blockering när jag skulle välja en av två startflaggor. Kanske var det där Guld och Silver försvann? Men kom på en ramsa för att hindra att det upprepades. VIGULA… Dvs vit flagg vid 5 min till start, gul flagg när 1 min återstår och lite lalala på det så blir allt bra.

Boije, Lasse, Anders och Nina

 

Under tiden allt detta skedde med över 120 seglare och ett 20-tal funktionärer, har Klubbens övriga verksamhet flutit på med sjösättningar etc. Att det aldrig egentligen uppstod köer vid sjösättningskranen, egentligen inte ens på söndagen när alla skulle tas upp (Tack Jägsells kranbil) är inte illa. Samtidigt har vi mellan torsdag och söndag haft tämligen fullt på våra husbilsplatser och dragit in kanske 15 tusen pengar där.

Duschar och toaletter som vanligt fräscha och med höga pluspoäng. Logistiken har verkligen funkat…

De va de – nu är det Allsvenskan för J 70 i Malmö nästa helg. Våra klubbåtar dras till Malmö redan idag för att uppfylla HSS del av det hyresavtal vi har med Svenska Seglarförbundet.
Om tre veckor är det dags för nästa SM i HSS, SM för CB 66, där vi inte räknar med lika många deltagare som nu men båtarna är lika snabba – om inte strået snabbare. Beror helt på vem man frågar…!

GRATTIS OCH TACK, HSS!

Sinbad Sjöfararen

Roger och Mats

Martin, Kjell och Anders

Dixie och domare Corin

Taggar:

Kommenteringen är stängd