• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Åländska Daniel Mattsson tog hem SM i J/70

Efter två dagars seglande i Halmstad var det till slut Daniel Mattsson med besättningen Mathias Dahlman, Johan Nyström och Staffan Lindberg som tog hem det Internationella Svenska Mästerskapet. Inför sista seglingen låg de på andra plats efter Oscar Lundqvist, men genom att Mattsson tog en andraplats och Lundqvist inte kom i mål förrän på 20:e plats så var guldet klart för Ålänningarna.

För Halmstadseglarna var det Janne Nilsson, Lasse Smedberg, Uno Zell och Leo Eriksson som seglade bäst, med en 5:e plats totalt, och med bland annat en förstaplats i söndagens första segling, då de gjorde en fantastisk babordsstart framför hela fältet! Tyvärr fick de en diskning för tjuvstart i lördagens sista segling som ställde till det lite för dem. De hade nämligen vunnit den seglingen annars, och hur det hade gått i såna fall i totalen kan man ju bara spekulera i… (och räkna på i resultatlistan…) De är helt klart med i den absoluta toppen av J/70-klassen, vilket är fantastiskt roligt för klubben! Tänk på det när ni möter dem på tisdagsseglingarna… HSS egna klubbåtar kom på 21:a och 22:a plats med Johan Forssman respektive Cristoffer Hellekant vid rodren.

Efteråt pratades det enbart gott om HSS arrangemang av seglarna, och andrapristagaren Oscar Lundqvist ansåg att HSS arrangemang hade resulterat i en topp 3-placering i att arrangera regattor i Sverige! Ett stort tack till alla i klubben som ställt upp på ett eller annat sätt! Från köket, till sekretariatet och funktionärerna ute på banan. Fantastiskt bra jobbat allihop!

Fullständig resultatlista finns på https://hss1910.nu/resultat/SM-J70-2018.html.

Bilder: Daniel Stenholm

Vinnarna, från vänster Mathias Dahlman, Staffan Lindberg, Daniel Mattsson och Johan Nyström

Andrapristagarna, från vänster Jacob Lundqvist, Oscar Lundqvist, Erik Skoting, Pelle Vickberg och Oliver Österberg

Tredje pris gick till Henrik Lundberg, Christian Johansson, Isak Nordlund och Hemming Hanses

Alla Åländska J/70-seglare i Halmstad på en bild

Taggar:

Kommenteringen är stängd