• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

HSS – En arrangörsklubb i Sverigetoppen

Att arrangera en större kappsegling fordrar ett kunnande och engagemang bland medlemmar som är större än de flesta av oss kanske inser.

Ända sedan i höst har ett tiotal medlemmar träffats regelbundet och diskuterat allt från PR, sponsorer, funktionärer, mat och dryck etc.

HSS arrangerar i år bl.a. två svenska mästerskap, för J 70 den 11-13 maj, och för CB 66 den 8-10 juni där båda båttyperna är snabba sportbåtar, en rankingsegling för 2,4 mR – en enmansbåt som konstruerats efter den s.k. R-regeln, och sist men inte minst Nordiskt Mästerskap i radiostyrda modellbåtar av typen DragonForce 65.

Redan den siste mars har 27 båtar anmält sig till Internationella SM för J 70.

Sammanlagt ett hundratal båtar på våra större seglingar i år och närmare 250 aktiva seglare. Det blir massor med Östras, goa sponsrade frallor på morgnarna, utmärkt samarbete med Norre Port Hotell med bl.a. Regattamiddagar, och mycket korvgrillning i HSS. Korven kommer från Korvpojkarna men tillreds av HSS Korvgubbar… med vår Pelle i spetsen, en före detta Kustbevakare etc. Dessutom sponsring från Grundig, Liros och North Sails bl. a.

I vårt avlånga land, är förstås KSSS i Stockholm och GKSS i Göteborg av tradition och mot bakgrund av deras resurser, stora arrangörer av Kappseglingar. Marstrands Segelsällskap tillsammans med Blur, arrangerar en stor segling i Pater Nosterfjorden men HSS tillhör den absoluta toppen i arrangörssammanhang,

Genomförandet av SM för Folkbåtar 2017 är ett skolboksexempel och fick massor av ros från deltagare, både svenska och utländska.

Allt fordrar ett enormt engagemang och ideellt arbete.

Startfartyg, läbåt, toppmärkesbåt, domarbåt, båt för fotograf, säkerhetsbåt etc., innebär att mer än tio personer är engagerade i varje tävling på havet. Därutöver ett par personer på Kansliet för bl. a. resultatrapportering, registrering vid båtars ankomst etc. Byssan ska skötas, där frukost spelar en stor roll.

Dessutom kostar inte detta HSS nånting. Det blir snarare ett ekonomiskt överskott som inte är att förakta och som bidrar till kostnader för övriga seglingsaktiviteter i föreningen.

Vi uppmanar alla våra medlemmar att med stolthet över sitt medlemskap, komma ner till HSS och njuta av allt detta och förhoppningsvis komma ut på havet också och med egna ögon kolla in seglingar i toppklass, både avseende seglarna men också betr. våra arrangemang. Insup stämningen, snacket och lär bättre känna dina medlemskolleger.

Var stolt över ditt medlemsskap, över att medlemmar på 50-talet grundlade vår anläggning som vi äger och som med ålderns rätt fordrar stor omvårdnad och skaffa dig gärna HSS prylar, Fleece tröjor, T-shirts, Kepsar etc och visa att du är en i HSS anrika klubb. I år är vi 108 år gamla…!!

 

Datum för allt detta är

8 april – Söndagsträningar kl. 12.00 börjar
22 april – Clinic, med segelmakarträning för Sportbåtar
11-13 maj – Internationellt SM J 70
8- 10 juni  – SM för CB 66
September – Ranking 2.4 mR
Oktober – Nordiskt Mästerskap för modellbåtar

Att driva en verksamhet i HSS och förvalta både traditioner och anläggning, fordrar en stor insats. Inte minst ekonomiskt. Vi omsätter drygt 2,5 MSEK. Föreningstradition med ideellt engagemang, det är vi i Sverige internationellt (er)-kända för. HSS inte minst.

Seglarskolan med juniorsatsning, är fullbokad varje år och vår satsning på juniorer fortsätter.

Vårt deltagande i Allsvenskan med J 70, fortsätter i år också. Konkurrensen är den tuffaste man kan tänka sig och vi kommer i år ha med ett antal juniorer/ungdomar som vill vara med och satsa i större sammanhang.

Kom till våra arbetsdagar eller erbjud dina tjänster till Leo, som svarar för det mesta i föreningen tillsammans med Christer, underhåll och Erik administration.

På så sätt kan vi pressa våra kostnader och därigenom våra avgifter och bidraga med det vi kan och när vi kan.

 

Sinbad, stolt HSS-are…

Taggar:

Kommenteringen är stängd