• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Ännu en HSS framgång, inte bara på vattnet

Den gångna helgen var det seglarclinic i HSS. Det är inte en filial till någon vårdcentral, även om även det diskuterats, utan avancerad träning för kappseglare med Sportbåtar och under ledning av en segelmakare med namnet Staffan Lindberg från North Sails med meriter i VM etc.

9 båtar deltog och våra kommande SM-tävlingar hade dragit både CB 66 och J 70 till träningarna.

Man ger sig ut och seglar dels 1 mot 1 och sedan korta bankappseglingar.

Det blåste rejält på lördagen och det blev det som populärt kallas snudd på överlevnads segling. Flera båtar var mer bångstyriga än deras skeppare vilket det ju finns fina bildbevis på.

Hur gick det för HSS båtar? Jo det fanns olika sätt att ta sig fram. Antingen som familjeseglare, Familjen Hellekant, som har järnkoll på både sig själva, båt och segel. Pallen hela tiden.

Eller så kan man ta det säkra före det osäkra och låta det kolorerade framseglet ligga tryggt i sin segelsäck. Som Martin Gröndahl med besättning. Det var flera första platser och pallen hela tiden där också. Övriga CB seglare hade helt enkelt jobbigt med dessa hemmabåtar.

Ser man till J 70, så grejade ”den gamle”,mera känd som Legenden, sina eskapader jättebra. Kan det vara för att en ”Vikingaskeppsseglare” , Dansante Bengtsson, lånats in? Eller kanske att den gamle var dubbelyr. Både självförvållat och på gräsen till medfött. Med YR avses inte då järnkoll på YR´s väderprognos. Nä, den läser han på baksidan GP. Oavsett, så gick det fint.

Grabbarna ”bus” hade låtit sin störste medlem snickra på sin fjällstuga.

Kullen, heter han inte – nä, Backe(n).. Han saknades. Åtminstone hans kroppsvikt..

Smedberg tog tillfället i akt att testa sitt nya storsegel. Det blir färdigtestat till SM, tror undertecknad.

Förutom Thoya, så har vi en duktig fotograf. Daniel, med stor IT-kunskap och snart lika stor familj, äntrade  ”M/Y Funktionären” och med Stig Subliftare vid ratten och Arne G. med glada tillrop, transporterades Daniel och alla hans attiraljer i vågorna. Den stora fina Volvo Penta motorn fick jobba för fullt och lite till när Sportbåtarna mer eller mindre kontrollerat drog iväg med upp till 17-18 knop. Dvs lika fort som antalet knop det blåste.

Daniel fotade och fotade, filmade och ”drönade” och sent lördag natt var 124 bilder redigerade och på HSS Hemsida. Imponerande…

Mat är vägen till en sjömans hjärta. Heter det så? Eller kanske mat och dryck.

I så fall finns det närmare 50 hjärtan i HSS Restaurang. Hemlagade kycklingfiléer, sallad, potatisgratäng och en underbar Dragonsås… Mmmm

Där behövdes ingen förslagslåda vid utgången med förslag till förbättringar. Snarare en bäddsoffa el. två, för att vila på maten. Fantastisk utspisning.

Taskigt med dricks förstås…Pelle och Wicke fattar inte vad allt dom gör betyder. Oerhört mycket.

Vid slutet av eftermiddagspasset, serverades grillkorv, troligen Korvpojkarnas, på gräsmattan och uteplatsen. Några tog tillfället i akt att inmundiga en pilsner eller två.

Kvällen fortsatte i samma proffsiga ton. Vår filial, Clarion Hotel Norre Port, där många seglare inkvarterats till special priser, serverade en enligt utsago, underbar 3-rätters middag och hade bakat Laxen, bl.a. Toppen. Tack Hellekants.

Att det sedan ligger ett hett nöjesliv på andra sidan Norre Port upptäckte en del. Tror dom fick tips av lokala förmågor.

I övrigt ska Leo och Christer ha en eloge för att det materiel som användes var servat och klart för säsongen, även om en underleverantör lyckats se till att oljelampan på ena ”Riben” trilskade så vi lät den vila.

Micke Ahlberg ska tackas för sin organiserade och strukturerade insats. Journalist som han är men inga Fake News där inte, även om nattligt rån i Laholm spökade i Mickes huvud. Dvs han skötte ju Hallandsposten samtidigt.

Micke fick i år vika sig för det faktum att gennakern är starkare än honom och kostnaden var ett finger i ett gennakerblock. Inga problem säger Micke, som har varit ombord och kämpat med värre krämpor.

Tack alla för en insats och ett arrangemang helt i klass med det bästa som kan finnas. Många idéella timmar ligger bakom.

Utöver en högst rimlig ersättning till organisatörerna av Balmiddagen, Clarion Hotel Norre Port, så debiterades varje deltagare 300 kronor. Det räckte och blev över till Byssans kostnader och till North Sails coach.

Söndagen bjöd på vindar som var fattiga, ingen fotograf, en fantastisk lunch igen och till sena passet, förstås, grillkorv och diverse senap utöver North Sails sammanfattning och seglarnas tillfälliga farväl eller snarare på återseende.

Detta kan vi. Segla kan de flesta av HSSgänget också. Vinnande kombination, tycker

Sinbad, stolt HSS-are.

Taggar:

Kommenteringen är stängd