• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

HSS presterade på topp i Jönköping

HSS lag, fr.v. Anna Gunnarsson, Jörgen Preuss, Christian Backhausen och Calle Johansson

I helgen har den tredje delseglingen i Allsvenskan Segling genomförts i Jönköping på Munksjön (nej, inte på Vättern). I HSS lag har varit Christian Backhausen (rorsman), Anna Gunnarsson, Calle Johansson och Jörgen Preuss.

Seglingsledare Robban Ohlson har skepparmöte inför seglingarna i Jönköping

Fredagen startade med fina vindar på förmiddagen när lagen var ute och tränade, men sedan lagom till första racet så började vinden avta. Och i det andra racet, där HSS seglade, så fick seglingen annulleras efter första varvet då vinden dog ut helt. Därefter följde någon timmas väntan på land för alla teamen innan seglingarna kunde återupptas igen och den första omgången genomföras innan det var dags att stänga ihop butiken för dagen. HSS fick i sitt omseglade race en tredjeplats.

Lördagen var en fantastisk dag för svensk segling. Det var fint väder, lagom vind och publikområdet på land var perfekt med banor nära land och öppen bar, vilket HSS supporterdelegation testade. HSS startade dagen på bästa sätt med en vinst och fick en perfekt start! Sedan fortsatte dagen på ett bra sätt och HSS låg på en cirka sjätteplats när lördagens seglingar hade räknats in.
Regattamiddagen hölls på en restaurang mitt inne i Jönköping och det var bland annat tal från både arrangörsklubbarna (som bland annat berättade att deras prova-på-segling dittills hade lockat 400(!) personer ned i deras 606:or för en provsegling), kommunpampar och seglarförbundets förbundsdirektör Marie Björling Duell. En mycket trevlig regattamiddag med många glada seglare.

Söndagen såg i prognoserna inte så rolig ut med lite vind och ihållande regn. Och när morgonen kom var det just grått och vindfattigt. Starten sköts upp i cirka en timma, men när det väl drog igång bjöd det på fina vindar på ca 3 m/s. Dagens mest omtalade var annars när KSSS och Cape Crow i direktsändning kolliderade på undanvinden där Cape Crows peke fastnade i aktern på KSSS. Där tappade både KSSS och Cape Crow viktiga poäng i jakten om slutsegern, och Cape Crow fick dessutom två poängs straff i det racet. (Se kollisionen nedan efter ca 10:00 min)

HSS fortsatte att segla riktigt bra. I sitt 12:e race gjorde de en tjuvstart och fick vända om, men lyckades ändå segla upp sig till en fin andraplats. Mycket bra jobbat!

Åt Malmö SS var det inte så mycket att göra, de seglade otroligt bra med 7 förstaplatser av 13 genomförda omgångar och tog hem vinsten före KSSS och Cape Crow. Halmstad slutade på en mycket fin 5:e plats totalt, och gänget ska vara mycket nöjda med sin insats. Det är en fantastiskt prestation som inger hopp för framtiden. Träningsverksamheten med sportbåtarna i HSS ger resultat!

I totalställningen i Allsvenskan efter 3 delseglingar ligger HSS på en fin 8:e plats, av 18 deltagande lag. Leder gör KSSS före Cape Crow och Hjuvik.

Sista regattan i Allsvenskan för 2017 går i Gottskär om två veckor den 8-10 september. Då hoppas vi på stor uppslutning av supportrar från HSS som på plats stöttar våra fantastiska seglare!

FOTO: Daniel Stenholm

BILDSPECIAL FRÅN JÖNKÖPING

 

Taggar:

Kommenteringen är stängd