• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

North Sails J/70 Clinic i lynniga förhållanden

I helgen var det så dags för North Sails J/70 Clinic, med Staffan Lindberg och Matt Hodgson som coacher. Även Hellekant och Gröndahl var med i sina CB 66:or och fick lite extra träning inför deras Nordiska Mästerskap som arrangeras av Halmstads Segelsällskap i oktober.

Totalt var det sju taggade J/70-besättningar och alltså två CB 66:or som var med och tränade under coachernas överinseende. Under lördagen började det fint med vind på 3-4 m/s men tyvärr kom dimman in och gjorde det omöjligt att segla, då man till slut inte såg mer än max 50 meter framför sig, och med andra ord inte kunde se varken varandra eller rundningsmärkena. Under eftermiddagen efter en lysande lunch ihopsatt av Pelle, Stellan, Svante och gänget, blev det istället videogenomgång som filmats under förmiddagens pass. Under genomgången fick seglarna en massa handfasta tips på hur man blir snabbare på banan, och hur båten hanteras bättre. Det resulterade i att det blev allmän båtmeckarstund där skot och tampar mättes upp och markerades för att få referenser för enkel hantering.

På lördagskvällen var det allmän förbrödring med både After Sail och seglarmiddag.

Söndagen började fint utan dimma och med några sekundmeters vind, men tyvärr dog vinden ut helt strax innan banan var utlagd och redo för action. Det blev inbogsering till land istället och ytterligare videogenomgång.

Vädret kan vi tyvärr inte göra så mycket åt, men trots detta fick besättningarna med sig mycket ny kunskap som det nu “bara” är att omsätta i realiteten på tävlingsbanorna 🙂

Foto och film av Daniel Stenholm. Klicka på bilderna för större bild och bättre kvalité.

Taggar:

Kommenteringen är stängd