• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Ordförande har ordet!

Ordförande har ordet!

 

Stort tack för ett bra årsmöte, känns verkligen att vi har drag under galoscherna i föreningen!

Valberedningen med Stickan i spetsen har gjort ett kanonjobb och fått in flertalet nya personer i både styrelsen som kommittéerna, toppen!

Den stora förändringen som vi alla kommer att märka av är att från och med den 1/4 kommer Dan Sundin vara heltidsanställd 6 månader framåt som samordnare av hela anläggningen.

Huvudanledningen till detta som några kanske tycker är en drastisk åtgärd, är att under flera år har kommittéerna fungerat mer eller mindre bra vilket inneburit att styrelsen upprepade gånger fått hitta nödlösningar på olika funktioner som måste fungera och det håller inte i längden.

Som jag ser det är detta ett ypperligt tillfälle att testa om det är detta vi behöver, Dan har kompetensen som krävs samt möjlighet att ta tjänstledigt och som vi ser det tål budgeten rätt bra den ökade kostnaden som kanske, till och med kan hamna på plus sidan om dom jobben vi ändå planerat köpa in kan utföras av oss själva med Dan som samordnare, bland annat jätteupphandlingen med att byta ut all el som planeras (vår anläggning är i princip utdömd). Det jobbet kan säkert bli betydligt billigare med insatser av medlemmar men någon måste hålla i det.

Det fina i kråksången är att det är en tidsbegränsad anställning som innebär att om vi inte tycker detta fungerar kan vi efter oktober månad återgå till det gamla systemet för vem vet…….kanske finns det medlemmar som i sommar anmäler sitt intresse till att på sin fritid hålla ihop det hela, fungerar helt ypperligt i en klubb nära dig men det kräver som sagts ett starkt engagemang som vi i styrelsen inte lyckats fånga upp om den nu finns.

För övrigt står ju våren för dörren, var länge sedan jag var så sugen på att komma ut på havet som jag är nu, att segla Folkbåt som jag ju numera gör är superkul, lätt att segla men otroligt svårt att segla fort, om man nu kan prata om fort i folkbåtssammanhang J !!!

Våra J-70 står färdiga för utmaningarna som väntar, både Allsvenskan så som SM och lite annat smått och gott så har du intresse av den sortens segling, kontakta J-70 gruppen med det snaraste.

Och, sist men inte minst, vi i styrelsen gör så gott vi kan men ibland blir det såklart fel någon stans, hör av er så försöker vi rätta till och styra upp, vi har en avundsvärd förening med kul innehåll, bra ekonomi och fram för allt roliga och trevliga medlemmar men det blir vad vi gör det till!

Väl mött i klubbhuset eller på kajen

 

Folke Berntson

Ordförande

 

 

 

Kommenteringen är stängd