• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Upptaktsträff för tisdagsseglingarna den 26 april

Tro det eller ej, men snart är våren i antågande, och med den startar äntligen våra tisdagsseglingar igen! Den 9:e maj rättare sagt. Och till årets SRS-säsong har ju Svenska Seglarförbundet kommit med en rad nya regler och ändringar. Ett exempel är att ALLA båtar får sänkt SRS-tal. Och det beror främst på att man vill ändra vilken typ av båt som är en “vanlig” SRS 1.00-båt. Numera är en båt som har SRS 1.00 en båt som tidigare hade ca SRS 1.22. Och detta kastar ju om en hel del för våra tisdagsseglingar med jaktstart, där vi tidigare sagt att en båt med SRS 1.00 startar kl 18:00.

För att reda ut alla ändringar och regler inom SRS som påverkar oss kommer vi den 26:e april kl 18:00 ha en upptaktsträff/informationskväll för våra tisdagsseglingar. Vi kommer som hastigast att gå igenom hur tisdagsseglingarna går till, för alla som är lite nya och vill få en repetition på detta, men även gå igenom hur vi kommer att genomföra våra tidagsseglingar framöver, med tanke på ändringarna i SRS-reglerna. Det kommer inte bli några stora ändringar för våra tisdagsseglingar, men startlistan kommer att se annorlunda ut i och med att alla har nya SRS-tal bland annat.

Kolla in vad just din båt fått i SRS-tal i nya SRS-tabellen.

Vill ni använda mätbrev, glöm inte att ansöka om mätbrev så tidigt som möjligt så att ni har det klart till säsongen börjar. Detta gör ni på denna länk.

Varmt välkomna till klubbstugan den 26:e april kl 18:00!

 

Kommenteringen är stängd