• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Rankingsegling Saltis för DF65

df65_saltis2016_01

Säsongens första rankingsegling för DragonForce 65 hölls i Saltsjöbaden. Prognoserna hade helt rätt, 0-2 avtagande N – S. Spännande läge med andra ord. I de sista seglingarna var det lite stabilare vind 2-3 m/s och det var trimbart på helt annat sätt.
12 båtar fanns på startlinjen. Mästaren Benny Johnsson var på plats med lättvindsrigg, segelklipparen Petter Forsén var på plats samt flera lokala profiler och jag 🙂

Det var enormt enerverande med alla svallvågor och totalt bleke. Framgången var att hitta puffar och att våga slå på de stora vriden som fanns, men även gippa på vriden, något som förmodligen glömdes bort av större delen av fältet. Jag har aldrig länsat så bra som jag gjort idag, minst 3-4 gippar på rätt vrid innebar att jag plockade de båtar som ibland fanns framför eller drygade ut ledning. Skönt när taktik och teknik är i harmoni. Lästart i 10-12 seglingar, fart och sen slå före på babord, fantastisk känsla och skolbok. Vi turades om att vara protokollförare, jag skrev i sista racet, så jag passade på att ta lite bilder och nån film.

Vid tangenterna, Jonas Samson SWE789

Välkommen till vår facebookgrupp, Dragon force 65 – Halmstad

image1

df65_saltis2016_02

Kommenteringen är stängd