• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

HSS i kval till Champions League

14124528_1006053039491970_5778022283504515608_o

Tack vare HSS fina placering i förra årets Allsvenskan Segling har klubben fått chansen att segla kvalet till Champions League i St Petersburg, Ryssland. Efter mycket om och men och en hel del jobb för Anders Hellekant att fixa visum till besättningen löste sig allt till slut och de kom iväg till St Petersburg för att segla kvalet till Champions League. Själva Champions League avgörs på Sardinien den 23-25 september.

Anders Hellekant har lämnat följande rapport efter fredagens inledande seglingar:

Dagen har bjudit på lätta vindar. Det har varit mycket täta race där ett misstag lätt förvandlade ett toppresultat till något annat..

Starterna är kritiska. Det gäller att vara helt framme vid linjen men också ha möjlighet att slå sig fria. Många tjuvstarter gör det ännu svårare att lyckas med starterna. Vi har fått gottgörelse på vår protest mot seglingsledningen. Det har varit en hel del protester så resultatet är lite oklart ännu då vi inte vet hur det gått för de andra.

Vi ser fram mot morgondagen då det utlovas mycket vind speciellt mot eftermiddagen.

Efter första dagens fyra genomförda omgångar ligger HSS på en 19:e plats av 23 deltagare efter serien 3.33, 7, 5.56, 4. Och varför man får tex. 3.33 poäng i en segling är förmodligen pga protester och gottgörelse.

Vi önskar familjen Hellekant lycka till på resterande seglingar!

Seglingarna kan följas live på https://scl2016.sapsailing.com

 

Taggar:

Kommenteringen är stängd