• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Smedberg vann Västkustcupen för J/70 i Halmstad

DSC08181a

I strålande sommarväder kappseglades det under två dagar på föredömligt korta banor i Halmstad. På lördagen blåste det till en början 3-5 m/s och det var planerat för tre seglingar. Tävlingsledningen beslöt dock att inte genomföra det sista racet på grund av ett annalkande åskoväder.

På söndagen var vindförhållandena i princip desamma men 90 gradersvrid gjorde att seglingsledaren Anders Sköld fick jobba hårt. Han sköt som den rutinerade seglingsledare han är startskottet kl. 10.00 och det blev sedan fem snabba race på runt 20-25 minuter. Överlägsen segrare blev till slut Lars Smedberg i SWE 624 på 8 poäng med serien 2, 1, 5, 1, 2, 1, 1.

Kampen om andraplatsen var hård men team Preuss/Backhausen, som seglade en av klubbens nya J/70 SWE 991, knep den till slut med 15 poäng, tätt följd av Johan Åstradsson från KMS Kungälv i SWE 436 på 16 poäng och Stellan Nilsson i SWE 559 på 17 poäng. Femma blev team Emelie Carlsson i SWE 992, den andra av HSS J/70, på 25 poäng.

Taggar:

Kommenteringen är stängd