• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Hellekant vann Tylön Runt. Igen…

DS5D3547

Årets upplaga av Tylön Runt, som även ingår i Liros Cup, bjöd på friska vindar på ca 10-12 m/s. Start och mål var på samma ställe som på HSS tisdagsseglingar, men det var gemensam start. Kasunen, västpricken och Tylön skulle rundas medsols, annars var det raka spåret, vilket i den västliga vinden innebar en fin kryss ut till kasunen och en fin plattläns tillbaka in mot mål.

På kryssbenet byggde vågorna upp ju längre ut mot kasunen man kom, och det var rejäla vågor på ett par meters höjd längst ut mot Tylön.

På tillbakavägen satte Anders Hellekant av som ett tåg med sin CB 66 och planade hemåt mot mål. Till exempel spöade man Expressen med 15 min endast på länsen hem efter västpricken.

Det blev dock tajt på beräknad tid, Hellekant vann med endast 46 sekunder över tvåan, Farr 30 “Letto di Pletto”. Även förra året vann svenska klassmästaren i CB66, Anders Hellekant, Tylön Runt, så två raka vinster har det nu blivit och den stora Champions League-vandringspokalen får återigen stoltsera i det Hellekantska vardagsrummet 😉

Trea blev Stellan Nilsson i J/70 och fyra Lasse Smedberg, också i en J/70.

Dagens eloge går dock till Håkan Madsen som i sin nyinköpta gamla Hallberg Rassy 41 tog sig runt banan med både storsegel, genua och mesansegel satta. Det var minsann en grann syn!

Fullständig resultatlista

Tracking från racet

DS5D3535

Prisbordet sponsrat av PC Marin och Liros.

Taggar:

Kommenteringen är stängd