• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

HSS storsatsar inför Allsvenskan – allsvenska laget uttaget

allsvenskan-groto-26

Med två nyinköpta J/70 är förväntningarna inför säsongen 2016 skyhöga i Halmstads Segelsällskap – och om några veckor levereras båtarna.

2015 slutade HSS på en fjärde plats i Allsvenskan i Segling – efter en rafflande serie där det in i det sista var oklart vilken klubb som skulle vinna totalt.

– Halmstads Seglingssällskap beslöt sig efter framgångarna i Allsvenskan att starta ett projekt för att främja segelsporten och ytterligare stärka klubbkänslan. I vintras beslutade HSS därför att satsa runt en miljon på projektet och att köpa in två helt nya båtar till klubben och i mitten av maj levereras båtarna till Marstrand, säger ordförande Folke Berntsson.

Båtarna kommer till Halmstad i slutet av maj, efter den första allsvenska delseglingen är avklarad. HSS kommer också att arrangera en prova-på-dag den 6 juni, där alla medlemmar och andra intresserade kan testa de nyinköpta båtarna (anmälan här på webbsidan eller på lista i klubbhuset).

HSS allsvenska lag 2016 är uttaget och består av följande personer: Anders Hellekant, Rebecca Hellekant, Christoffer Hellekant, Alexandra Hellekant, Petter Norrgren, Stellan Nilsson, Michael Ahlberg, Fredrik Tramp, Hubert Carlander, Emelie Carlsson, Lars Smedberg, Janne Nilsson samt Uno Zell.

– Vi har anmält 13 personer och har möjlighet att komplettera laget med två seglare till, säger Stellan Nilsson som är lagkapten.

Sedan i början av april har HSS allsvenska lag tränat, i allt från snöfall till strålande solsken, bleke till friska vindar. I nästa vecka börjar säsongen på allvar i och med att tisdagsseglingarna har säsongspremiär och då blir det också extra träningar på torsdagar samt på helgerna.

Premiären för Allsvenskan 2016 sker i Motala 20-22 maj och där deltar Anders Hellekant, Rebecca Hellekant, Christoffer Hellekant, Alexandra Hellekant samt Petter Norrgren.

Janne Nilsson, Lars Smedberg, Emelie Carlsson, Petter Norrgren samt Stellan Nilsson representerar HSS vid de allsvenska seglingarna i Ekerö den 10-12 juni.

J70_Stellan_Allsvenskan

Stellan Nilsson, lagkapten för HSS lag i Allsvenskan

I Malmö, där det seglas den 12-14 augusti, är det åter Stellan Nilsson med Fredrik Tramp, Michael Ahlberg, Hubert Carlander samt Emelie Carlsson som försvarar klubbens färger.

Sista och avslutande deltävlingen äger rum i Göteborg den 2-4 september. Då deltar Janne Nilsson, Lars Smedberg, Anders Hellekant, Rebecca Hellekant samt Uno Zell.

Samtliga seglingar går att följa live via Svenska Seglarförbundets hemsida: www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/

Där finns förutom information, resultat och intervjuer också länkar så att alla intresserade kan följa seglingarna live hemma i soffan – antingen via mobilen, på datorn eller surfplattan.

– Men vi hoppas naturligtvis också att så många som möjligt av HSS medlemmar ser till att heja på klubben på plats. I alla fall när vi seglar i södra Sverige. Jag var själv på plats i Malmö förra året och måste säga att det var en riktig häftig upplevelse. Inte bara själva seglingarna utan också allt runt omkring med en kommentator och bildskärmar där man kan följa med vad som händer på banan, säger Folke Berntsson.

Seglingsallsvenskan, som hämtat inspiration från tyska Segel-bundesliga och danska Sejlsportsligan, är ett nytt kappseglingskoncept med korta banor nära land, i snabba J/70-båtar.

Med beslutet att satsa på två nya J/70 vill Halmstads Segelsällskap placerat sig i framkant av de svenska klubbar som satsar på kappsegling och HSS ser stora möjligheter med Allsvenskan i segling.

– Vi nappade tidigt på idén om ett samarbete med Svenska Seglarförbundet. Det är väldigt roligt att klubben kan göra det här. Vi tror verkligen på konceptet och tycker att det är ett bra sätt att lyfta fram seglingen bland såväl ungdomar som äldre, vana kappseglare och övriga medlemmar, säger Folke Berntsson.

Värt att notera är att HSS lag 2016 består av fyra ungdomar, varav tre är tjejer.

– Vi hoppas kunna försvara HSS fina placering från 2015 och har inför årets säsong satt ihop ett lag med bra mix mellan unga och gamla seglare. Yngst i laget är Alexandra Hellekant som är 16 år och den som är äldst är Stellan Nilsson som är inne på sitt 71:a år, säger Folke Berntsson.

Taggar:

Kommenteringen är stängd