• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Seglingsallsvenskan 2016

 

413

Några ord från våran “chairman”…..

Allsvenskan

Vi kommer såklart att även i år ställa upp i Allsvenskan efter fjolårets succé där vi placerade oss på en hedrande 4:e plats.

Vi från styrelsen ser stora möjligheter för föreningen att stärka återväxten bland ungdomar med attraktiv, fartfylld segling där flera generationer seglare möts under fantastiska former. Vår yngste lagmedlem 2014 var 17 år och den äldste var 70. Detta är ett superbt tillfälle att stärka klubbkänslan.

Ett av problemen förra året var att vi inte riktigt hade någon ”projektledare” som höll ihop det hela, vi, med Anders Hellekant i spetsen, gjorde så gott vi kunde och det fungerade ganska bra men utan tvekan spretade det lite på sina håll. För att komma till rätta med det har vi engagerat Karl-Otto Strömberg som ju är gammal HSS- kappseglare. Karl-Otto har deltagit på rätt hög nivå, gjorde två seriösa OS-satsningar i 470 respektive Soling för en del år sedan. Senaste SM tecknet är från 1996 och 2003 seglade han 5o5 VM. Han har både kompetensen samt att han känner i stort sett alla i HSS som kappseglar och, tror vi, kommer att kunna vara behjälplig på många plan.

Som ett led i det hela finns det tankar och funderingar på om vi på något vis ska skaffa egna båtar för att kunna träna effektivt, det finns ju redan 2 (privata) och någon mer är på gång har jag hört. Riktigt hur det skulle se ut eller vad kostnaden kan bli vet jag/vi inte i nuläget, helst ska det inte belasta föreningen ekonomiskt tänker jag och tror faktiskt det är möjligt att få till ett upplägg via subventioner, förstärkt seglar skola och lite sponsring av ex Swedbank……..kan kanske till och med kan ge ett överskott, vem vet!!!

Styrelsen har haft några samtal med jolle kommittén och de tycker detta skulle vara super, ansvar och skötsel tar de på sig utan omsvep, de har ju redan idag huvudansvaret för våra C-55 or, optimister och Zoomar

Karl-Otto har för avsikt att till vårmötet ta fram ett koncept som vi kan språka om och sedan ta ställning till, har du åsikter eller synpunkter, slå honom en signal, ju fler som engagerar sig ju bättre är det. Hans tel nr är: 070-5184831

Folke

Ordförande

414

392

Kommenteringen är stängd