• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

2.4 Segling ! 19-20/9 Rank 5 Halmstad

19-20/9 Rank 5 Halmstad

Fredag 18/9

Hasse och jag drog från Linköping vid lunch-tid. Hasse höll som vanligt på att bryta i hop då jag som vanligt tar det lugnt på vägen och ”slipstreamar” gärna efter någon lämplig långtradare. Trots Hasses farhågor kom vi fram i god tid för att få båtarna färdiga till lördagen.

Lördag

Avfällingen Janne Nilsson (J70) med fru, Stellan, övriga i HSS hälsade oss välkomna med en frisk västan. Så småningom kom vi igång i den gropiga sjön (se bilder). Västkustseglarna hittade genast rätt med Peter och Mats i täten. Före andra seglingen lyckades Bertil och Hasse krocka före start varvid Hasses förstag lossade. Samma sak hände sist vi seglade i Halmstad, skillnaden nu var att Hasse låg för SB. Efter mekande i land kom Hasse ut och vann 3:e seglingen före Mattias och Peter som fastnade vackert på kryssmärket i ledarposition. Peter var snabbast och ledde 1:a dagen efter tre spikar, Hasse 2:a och Mattias 3:a.

På kvällen var det regattamiddag i HSS trevliga klubbhus .Vi tackar Pelle för den goda maten och Stellan Nilsson för hans goda försök att få Hasse Asklund under bordet eller ännu bättre iväg på en tango runda ! Nu misslyckades detta och Hasse kom ut stark även på söndagen.

HSS har ett fantastiskt trevligt gäng som är väldigt trevliga och vi gärna umgås med vid flera tillfällen.

Söndag

Nu var det andra vindar. Väldigt svaga och från land. Mycket väntande blev det. Strömmen tog oss vid ett tillfälle framför ett stort fartyg som drogs av två bogserbåtar, så följebåtarna fick hjälpa oss därifrån, Skulle det inte vara bra att ha ett 12 kilos ankare med som obligatorisk utrustning ?. Peter trivdes inte alls i de svaga vindarna men det gjorde Hasse som med serien (2,1,1) vann totalt. För mig gick det bara bättre och bättre (4,3,2). Jag rökte Hasse i en lärundning på insidan, det gillade han inte för det hörde jag men det är ju bara att ta till dövörat när man har plats för märket. I sista seglingen fick Gunilla till en kanonstart vid läflaggan för BB före hela gänget och ledde ett helt varv, hon blev 4:a till slut. Då vi frågade henne hur hon kunde förutse vindkantringen en minut före start svarade hon att hon var där för att hon inte vågade kriga med alla i lovart (fördel två min före start). Surt att bli 4:a endast en pinne efter Per. Peter blev 2:a.

Vid prisutdelningen fick alla en stor ost och lax från lokala sponsorer. Alla fick välja nyttopriser i omvänd resultatordning så Hasse fick en penna och ändå fick vi inte till ett reportage på vägen hem, men bättre sent än aldrig.

SWE 373 (bisittare SWE 441)

Kommenteringen är stängd