• RSS feed
 • E-post
 • Facebook
 • Twitter
 • Vimeo

Sista tisdagsseglingen genomförd – Tisdagscupen avgjord

410

Under tisdagen genomfördes årets sista tisdagssegling. Alla årets tisdagsseglingar ingår också i Tisdagscupen, där dock fyra seglingar får räknas bort i totalresultatet. Inför den sista tisdagsseglingen var det oerhört jämnt i toppen, Smedberg, Hellekant och Stellan hade alla 24 poäng och Stenholm 25 poäng. Allt kunde med andra ord hända.

Tisdagsseglingen genomfördes i sydostliga vindar och en fin kryss/länsbana mellan simstadion och östra stranden användes. Kul var att det fanns två J/70 och två CB 66:or på startlinjen. Ju fler likadana båtar desto roligare brukar det ju vara. Först i mål var Smedberg ca 30 sek före Hellekant. Frågan var nu om det skulle räcka för att komma först bland de fyra båtar som kunde ta hem tisdagscupen. Efter lite resultaträkning kom så resultatet för dagens segling:

 1. Jonas Karlsson, korrigerad tid 59:20
 2. Anders Hellekant, korrigerad tid 1:02:01
 3. Lasse Smedberg, korrigerad tid 1:02:06
 4. Daniel Stenholm, korrigerad tid 1:02:37
 5. Martin Gröndahl, korrigerad tid 1:03:06
 6. Stellan Nilsson, korrigerad tid 1:03:07

Hela resultatlistan för Tisdagsseglingen 2015-09-22

Det gjorde att Anders Hellekant tog hem Tisdagscupen med 5 sekunders marginal före Lasse Smedberg! Likaså blev Daniel Stenholm trea med 1 sekunds marginal före Stellan Nilsson (skillnaden för Stellan mellan 5:e och 6:e plats)!

Topp 10 i Tisdagscupen:

 1. Anders Hellekant, 26 p
 2. Lasse Smedberg, 27 p
 3. Daniel Stenholm, 29 p
 4. Stellan Nilsson, 30 p
 5. August Pansell, 70 p
 6. Lars Meijer, 99 p
 7. Jonas Karlsson, 104 p
 8. Ulf Bengtsson, 104 p
 9. Stefan Heinrich, 107 p
 10. Axel Danielsson, 112 p

Hela resultatlistan för Tisdagscupen 2015

Otroligt kul att det är så jämnt i toppen. Och hade Jonas Karlsson varit med på fler seglingar hade han garanterat varit där framme också, han har tex fyra vinster och en andraplats på de fem senaste seglingarna…

Nu är årets tisdagsseglingar avklarade och vi redan ser fram mot nästa säsong!

 

Taggar:

Kommenteringen är stängd