• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Fostrande vatten…

stellan_J70_start

Så är Allsvenskan i segling avslutad för säsongen 2015. Bäva månde de stora klubbarna i Stockholm och Göteborg inför 2016.
HSS har onekligen på ett alldeles övertygande sätt – och efter 45 kappseglingar där alla 18 lagen mötts i olika omgångar, avslutat på Grötö som tvåa i den serien och som 4:a totalt. Ja, 4:a i Sverige och snubblande nära pallen…
Hur kommer detta sig? Har vi så duktiga lärare i Seglarskolan, är vi så bra på våra kappseglingar att vi lär oss, eller?
Att segla i Laholmsbuktens toppiga och ibland inte bara bruna utan elaka vatten, det fostrar tydligen.
Från HSS har tre lag deltagit med sammanlagt 15 seglare och då är det många duktiga kappseglare som inte är med.
Vi har helt enkelt en tradition att kappsegla – inte bara i våra vatten utan i diverse Bohusländska-, Öresundsska, Östersjöiska och t o m utomländska vatten.Simon Kindt nu i Fastnet Race och självklart i en J-båt….
Vår förhållandevis lilla klubb har satt sig i en stor respekt hos landets storklubbar och hos duktiga kappseglare på väg till OS och som har seglat OS och annat.
Kanske våra tisdagar hjälper till och trots att vi tycker att det är tunt med båtar i år på Tisdagarna, så är det nog ingen klubb i Sverige som har fler.
Låt oss spinna vidare på det och öka kunnandet tillsammans.
De som nu seglat i Allsvenskan förtjänar allt beröm, förtjänar tyst beröm från alla kappseglare som funnits i klubben sedan 1907 och drar verkligen kappseglingspinnen och stafetten vidare.
Ni har varit och är otroligt skickliga, kan en reserv tillåta sig att stolt säga…
Vi måste spinna vidare på denna framgång och låta den blomma ut och bära frukt i föreningen så vi fortsätter med denna fina tradition.
2 J 70, som ju är Allsvenskans båt, har vi i föreningen via Smedberg och Stellans rederi. Ni som nu går och lurar och vill rida vidare på vågen, gör slag i saken.
Micke Ahlberg vet hur man handlar, var man handlar och hur det går till. Och hur man bildar rederi…
Kom ner på tisdag och visa våra duktiga Allsvenskar att ingen blir profet i sin egen stad…
Nu ska vi alla ut i Bukten och kämpa.
Så oerhört starkt grabbar och ni har verkligen visat var HSS Standert ska stå – dvs högt upp.
4:a med bronssmak – fy hondan så starkt.
/Sofia

PS.
Eftertankens kranka blekhet…
Vi ska naturligtvis inte glömma alla andra seglare i föreningen. Ni behövs, visar vår standert ute och seglar säkert förbi andra när ni är ute…
Varför inte lite motorbåtsgubbar och gummor också. Ni kan nu stolt säga att ni är från Halmstads Segelsällskap.
Sen kom jag på vissa ord som kvickt karakteriserar de gångna seglingarna.
Blåst, broachar, Kinesiska gippar, tight, svåra rundningar, vindvrid, ström, blåmärken och åter blåmärken, trilla i i en Kinagipp ( på mållinjen ) etc. etc.
Allt är inte som jag beställer min biff – ” Medium – well” – utan ”WELL done, boys!!
DS.

Kommenteringen är stängd