• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Propagandatisdag

(Uppdaterad med mer video) Dagens tisdagssegling bjöd på fantastiskt propagandaväder med sol, 5-6 m/s västlig vind och platt vatten. 20 båtar på startlinjen och vi fick se prov på både spinnaker som hissas upp och ner och seglas över, dock på två olika båtar. Vi besparar er de bilderna men bjuder på några andra ombord på Arcona 410 Anemon från Grötvik som begick kappseglingspremiär med besättning inlånad från Libelle.

Svante med Folkbåt vann med nästan en minuts marginal, för ovanlighetens skull med besättning. Tvåa IF med Lars Lindbom före X-34 Temptation X med Jonas Karlsson som blev trea med en sekunds marginal före Express SWE 595. Hedersomnämnande för Anders Johansson som deltog med en 2,4mR, var det också premiär?

Resultatlista 2013-08-20

Livetracking (tre båtar var med på trackingen denna gång, mer information här)

P1050960 P1050961 P1050948 P1050964
Foto: Johan Sölve / cc by

 

Uppdatering: Kristian Karlsson bidrar med en actionrulle från Express 1010.

Uppdatering 2: Daniel Cervin filmade upploppet från Arcona 410 Anemon.

Taggar:

Kommenteringen är stängd