• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Snart dags för första tisdagsseglingen

pel16

På tisdag är det äntligen dags för årets första tisdagssegling. Det finns dock några ändringar för 2013 och dessa är:

  • Bojen för start- och mållinjen är utbytt mot en röd boj (den var tidigare gul).
  • Alla båtar som deltar i en tisdagssegling kommer automatiskt att vara med i tisdagscupen. Ingen separat anmälan till tisdagscupen krävs alltså längre. Fullständiga regler för tisdagscupen finns på denna länk.
  • Om det skiljer 10% eller mer mellan den beräknade målgångstiden och den verkliga målgångstiden för första båt i mål kommer resultatlistan att räknas om efter korrigerad tid. Detta inträffar när vinden har ändrats mycket från den vindstyrka som valts för att bestämma starttiden.

Glöm heller inte att kolla upp vilket SRS-tal just din båt har i år. Om båten finns med i SRS-tabellen så hittar ni den här: http://matbrev.svensksegling.se/home/boatlist?SrsGrid-orderBy=B%C3%A5ttyp-asc.
Om båten har ett mätbrev hittar ni samtliga godkända mätbrev som SSF utfärdat för året på: http://matbrev.svensksegling.se/home/approvedList?SrsGrid-orderBy=B%C3%A5ttyp-asc

 

Kommenteringen är stängd