• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Funktionärer sökes till tisdagsseglingarna

kap11

Nu har de klassiska Tisdagsseglingarna börjat igen. Tyvärr har seglingskommittén i år haft svårt att hitta funktionärer och vi söker nu med ljus och lykta efter folk som kan tänka sig att vara funktionärer på tisdagarna. Kan man vara med en gång så blir vi väldigt glada för det, och kan man vara med många gånger så blir vi ännu gladare. Och givetvis uppmanar vi alla som brukar vara med på tisdagarna och segla, men av någon anledning inte kan vara med och segla med egen båt att ställa upp och vara funktionär. Utan funktionärer skulle ni inte kunna vara ute och kappsegla över huvud taget, så låt oss alla hjälpas åt med den biten.

Och det är inget svårt alls att vara funktionär. Seglingskommittén finns alltid på plats på tisdagarna och tar fram starttidsschema, bestämmer vindstyrka och bana m.m.
Det som funktionärerna behöver göra är följande:

  • Gå ut till startkuren ute på piren med starttidsschemat, en tuta och en av HSS tillhandahållen klocka
  • Varje båt har en på sekunden bestämd starttid. När tiden är inne, tuta i tutan. Om båten var över startlinjen (består av röd boj i vattnet och gul pinne i land) för tidigt, tuta några gånger till i tutan så att båten förstår att den varit tidig och startar om igen. Upprepa detta för samtliga anmälda båtar som är anmälda och ska segla.
  • Uppifrån balkongen på klubbstugan ser man bra när båtarna är på väg in mot hamnen igen, vilket brukar ta ca 1 timma. När båtarna närmar sig går man bort till start/målkuren igen.
  • När en båt går i mål, tuta i tutan och skriv ner det exakta klockslaget som står på klockan, i resultatlistan. Gör detta för alla båtar som är kvar ute på vattnet och som inte brutit seglingen (åkt med motor över mållinjen eller hört av sig på annat sätt att de brutit).
  • När alla båtar gått i mål, lämna över resultatlistan med alla målgångstider till någon person i seglingskommittéen igen, som sedan kommer att sammanställa resultatlistan.
  • Klart!

Givetvis bjuder HSS på hamburgare till de funktionärer som varit med och hjälpt till.

Ni som vill vara funktionärer kan prata med Daniel Stenholm (070-6305848, daniel@stenholm.net) eller Anders Sköld (073-5039700, anderszero@hotmail.com).

Och kom ihåg, utan funktionärer blir det inga kappseglingar i HSS.

Kommenteringen är stängd