• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Elitserie E-Jolle

Olympiska regattan i Saltsjöbaden blev Sveriges största jolleregatta med 428 båtar. E-Jolle som hade kval till mästerskapen 2013 var största klass med 110 båtar, tätt följd av Optimisterna. Emelie  försöker kvala till VM och har en del att ta igen eftersom hon missade hela förra kvalet på grund av en besvärlig förkylning med hög feber. Anton Myte gjorde en efterlängtad comeback som E-Jollecoach och åkte upp med Emelie till Stockholm. Baggen var som alltid utmanande med stora vrid, men det var strålande seglingsväder med 5 – 8 m/s. Efter lite berg o dalbana i de sex racen slutade hon som 10:e bland flickorna och 49:a totalt. Godkänt, men lite sämre än förra regattan. I kvalserien återstår 12 race som seglas  nästa säsong. Övriga HSS-seglare var Wilma och Sebastian i Optimist, roligt att se att vi har återväxt bland jolleseglarna, och Hanna o Alexandra i 470. Det kommer säkert ett inlägg om deras insatser.

Peter Carlsson

Emelie mitt i högen i 3523.

Kommenteringen är stängd