• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

E-Jollar på Marstrand

Emelie var på träningsläger på Marstrandsfjorden i helgen. 60 E-Jollar från Sverige, Danmark och Finland och en hel hop med kvalificerade tränare gjorde detta till ett mycket lyckat arrangemang. Det var heldagar på havet och genomgångar på land efter passen. Seglarna bodde på Båtellet vid norra inloppet så det var effektivt med kort utsegling. Mr E-Jollesegel himself, Jörgen Holm från Green Sails var ute på havet och tittade på trim och teknik. Jag blev väldigt nöjd när han kollade när Emelie seglade. Han tyckte att trimmet var perfekt och han kunde inte komma på någonting som borde justeras! Jag har aldrig varit med om att en segelmakare inte vill göra någon liten förändring av trimmet. Däremot ansåg han att hon är ca 8 kg för lätt för sin mast, men att den är lite väl styv visste vi sedan tidigare. Att gå upp 8 kg är inte aktuellt så det finns vissa planer på ny mast. Det hade onekligen sina fördelar med de gamla trämasterna. Några tag med hyveln och lite ny lack så var det fixat.

Peter Carlsson

 

Kommenteringen är stängd