• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Sista tisdagsseglingen för året…

Så hade den då kommit, den 16:e och sista tisdagsseglingen för året. Fjorton båtar var anmälda, men den starka vinden på ca 12 m/s gjorde några båtar drog sig ur, så det var nio båtar som passerade startlinjen. Det var bana C, kryss/läns upp till Grötvik som seglades.

Svante i Folkbåt, och Emanuelsson i IF rundade bland de första uppe vid märket, men J/105 “John Dory” seglade fint på kryssen och rundade redan som trea. Sedan var den läns tillbaka till mål. Och det var många båtar som hade riktigt fina surfar med sina undanvindssegel. Det var förmodligen en av de finaste länsarna för året, i alla fall under tisdagsseglingarna. Letto di Pletto gick givetvis som tåget och seglade förbi “John Dory” på upploppsrakan och vann före J/105:an. Trea blev Skallkrokenseglaren Jonas Karlsson i sin fina X-34, som är nyinköpt för året. Och fyra blev Express SWE 595. Som vanligt vill säga, enligt rykten kommer skepparen att döpa om båten till “Sven Nylander” till nästa säsong…

EDIT: Express SWE 595 har insett sitt brott mot regel 42.2a och har valt att utgå. De har nu en DSQ i seglingen. Pumpning i storen får endast ske en gång per våg och vindby.

Hela resultatlistan finns på denna länk.

Halmstads Segelsällskap tackar för tisdagsintresset för i år. Vi tar nya tag nästa år, och då med förhoppningsvis ännu fler båtar på startlinjen.

Mer läsning om tisdagsseglingen finns på följande bloggar:
http://bluebullitt.blogspot.se/2012/09/sista-tisdagen.html
http://www.swe595.se/2012/09/18/blasig-och-fin-sista-tisdagssegling/
http://www.sailtrip.se/?p=1608

Kommenteringen är stängd