• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Tisdagsseglingen fyller 80 år!


Halmstads Segelsällskaps klassiska Tisdagssegling fyller i år 80 år! 1932 genomfördes den första Tisdagsseglingen och detta ska vi fira rejält den 11:e september. Det blir då pytt i panna efter seglingen, och det kommer att vara liveband som uppträder.

Givetvis ska varenda båt med mast vara med och segla på denna jubiléumstisdagssegling. Kan vi få ihop 80 båtar på startlinjen, en båt för varje år som Tisdagsseglingen genomförts, så vore det ju fantastiskt.

Vi hälsar givetvis även seglare och båtar från våra grannklubbar varmt välkomna. Lördagen samma vecka, den 15:e september är det Lappens Cup och det är ett utmärkt tillfälle att ha kvar båten i hamnen inför denna tävling.

Hur seglas då egentligen en Tisdagssegling? Det är jaktstart som gäller, så kallad omvänt LYS, vilket innebär att de långsammaste båtarna startar först och de snabbaste sist, sedan är det först i mål som vinner. En grundlig genomgång hur det går till hittar ni på följande länk: www.tisdagssegling.se. Har ni ändå frågor om hur man ska gå till väga, våga fråga någon i hamnen eller kom i god tid till tisdagsseglingen den 11 september och fråga någon i klubbhuset. Den 4:e september är det givetvis också tisdagssegling och det kan ju vara ett bra tillfälle att hänga med ut och se hur det fungerar. Kan man segla kan man vara med på tisdagsseglingen!

Anmäl er tidigt till seglingen så vi kan trissa upp intresset rejält och få så många båtar som möjligt på startlinjen. Anmälan sker på formuläret nedan.

Taggar: , ,

Kommenteringen är stängd