HSS-seglare i Marstrand Big Boat Race


John Dory med Markus Larsson vid rodret // Foto: Search Magazine

Letto di Pletto kom 11:a och John Dory 12:a i nya tävlingen Big boat Race i Marstrand av 37 båtar. 5 seglingar genomfördes av 6 planerade. På lördagen ställdes 3:e seglingen in p gr av för mycket vind. Lördagen seglades i NV mellan 8 och 13 m/s och söndagens 3 seglingar i 8 m/s.

Arrangören, Peter Gustavsson, Blur, var oförskämd nog att vinna. Hade inte Letto råkat ut för materialfel på lördagen, så hade dom nosat på absoluta toppen. Det bådar gott inför FARR 30 VM i Båstad första dagarna i Augusti. Konkurrensen bestod i allt mellan 50 fots X-båt och ner till 23 fot LIFE 7.5 och de bästa seglarna på Västkusten deltog.

Det var tight i rundningar och lärorikt. Man hinner inte precis slå upp rätt sida i regelboken och kolla hur nästa steg ska vara när en situation uppstår. John Dory hade en rundning när man smet in med storlek en femkrona mellan båten akter om och mindre än det för om… 🙂

PUH.

Alla är hela och det mesta på båtarna är helt och en fin upplevelse rikare.

Resultatlista med totalställningen

//Lars Meijer ombord på John Dory


John Dory längst till vänster i startfältet // Foto: Search Magazine


Täta startfält // Foto: Search Magazine


Letto di Pletto vann sista seglingen // Foto: Search Magazine

Taggar: , , ,

3 Svar to “HSS-seglare i Marstrand Big Boat Race”

 1. Peter Gustafsson
  2012-06-04 at 12:28 #

  Bra jobb ger ofta bra resultat.
  Imponerande.
  /pg

 2. Daniel Stenholm
  2012-06-04 at 15:29 #

  Grattis, sjukt bra seglat!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Marstrand Big Boat Race | media | BLUR - 2012-06-05

  […] Rigghaveri på Bigboat race Hamnen.se – Tufft på Marstrand i Big Boat Race HSS – HSS-seglare i Marstrand Big Boat Race kappseiling.no – Populær premiere for Marstrand Big Boat Race Search Magazine – […]

Svara