• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Olsson/Preuss vann Match Racet

Lördagen den 19:e november genomförde HSS ytterligare en Match Racing med klubbens C55-båtar. Vädret var förvånansvärt bra för att vara i november med 6-7 plusgrader. 8 lag var med och det seglades i två olika grupper där alla lagen möttes var sin gång. Startfältet innehöll allt ifrån SM-guldmedaljörer till VM-seglare och Gotland Runtvinnare. Och en och annan vanlig snedseglare…

I grupp A var det Emelie Carlsson och Hamups Olander som dominerade med 3 vinster i gruppspelet. I grupp B var det SM-vinnarna i just C55, och Mästarnas Mästare-femmorna Olsson/Preuss som tog tre raka vinster. Matchen mot bröderna Gottfridsson blev dock oerhört jämn, och det var bara med några decimeter som Olsson/Preuss vann.

Semifinalerna seglades mellan Olsson/Preuss – Markus Larsson/Anders Karlsson i ena matchen, och Emelie Carlsson – Gottfridsson i den andra matchen. Till final tog sig Olsson/Preuss – Emelie/Hampus. Väl i final tog Olsson/Preuss starten och utökade sedan ända in i mål. Men junioren Emelie och Hampus seglade fantastiskt fint hela dagen och visade att de behärskar båttypen med utomordentlig boathandling.

Olsson/Preuss gick det dock inte att göra något åt och de vann föga oväntat finalen. Man får väl säga att det blev pricken över i:et på en fantastisk säsong! Ska vi tippa att de är grymt sugna på att segla VM i Farr 30 på hemmaplan i Laholmsbukten när Båstad står värd för tävlingarna under nästa år.

Under hela dagen stod mästerkockarna Björn Wisjö och Pelle Larsson vid grillen och grillade både korv och hamburgare till hungriga seglare och wannabes. Stort tack till dessa eldsjälar!

Efter seglingarna var det pampig regattamiddag med Janssons Frestelse och prisutdelning. Kvällen fortsatte sedan i festens tecken och hur det därefter fortlöpte förtäljer icke historien…

Många HSS:are hade sökt sig ut till start- och åskådarområdet. Det är en perfekt arena för Match Racing som HSS förfogar över!

Mästerkockarna Pelle Larsson och Björn Wisjö

Åskådarna trotsade novembervädret och följde tävlingarna i den allt mer lätta vinden

Olsson/Preuss vann finalen över Emelie och Hampus

Jörgen Preuss och Thomas Olsson under prisutdelningen

Festen fortsatte sedan till långt in på småtimmarna av det här glada gänget!

Taggar:

Kommenteringen är stängd