• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Matchracing i C55 den 19:e november

Eftersom Klubbmästerskapet i C55 fick mycket uppskattning och bra uppslutning kör vi en ny matchracing med C55:orna den 19:e november under lite mer informella former. Seglarna sköter själva om funktionärsbiten med banläggning, starter osv. Den här gången får 8 st lag plats och vi seglar precis som i klubbmästerskapen i två grupper där alla möter alla en gång. Därefter går två båtar från varje grupp vidare till semifinaler, och sedan blir det final och bronsmatch.

Förhoppningsvis (beroende på vinden) kommer startområdet att vara på samma ställe som under Klubbmästerskapet, dvs ute på färjeläget där telferkrenen står. Banan kommer att vara en kort kryss/länsbana som läggs inne i hamnen. Under seglingarna kommer vi att ha en grill ute på piren där både seglare och supportar är välkomna att äta och värma sig! Pelle kommer att ansvara för hamburgergrillandet och en hamburgare ingår per person i avgiften. Efter seglingarna finns det möjlighet till bastu och kylda drycker. Sannolikt fortsätter sedan seglarsnacket vidare in på kvällen under än mer informella formar.

Anmälningen är nu stängd efter att alla åtta platser är bokade!

Skepparmöte kl 09:30 och vi räknar med att det håller på till ca kl 15-16.

Kostnad: 100 kr/person inkl en hamburgare.

REGLER:
Seglingarna kommer att seglas med klubbens C 55-båtar. Besättningarna får ej medtaga egna segel eller annan utrustning till båten utan HSS står för detta. Antal personer i besättningen är fritt, dock är besättningens totala maxvikt 200 kg, vilket gör att exempelvis en juniorbesättning bör kunna seglas på tre personer.
Matcherna kommer att seglas på en kryss/länsbana som kommer att ta max 15-20 min att segla. Antal varv på banan bestäms innan första start. Båtarna kommer att byta besättning ute på vattnet med hjälp av klubbens RIB. När båda besättningarna har tagit plats i båten kommer förberedelsesignal 5 min innan start att signaleras.

Seglingarna kommer att genomföras med de normala kappseglingsreglerna. Appendix C – Regler för Match Racing – kommer således EJ att användas. Spinnaker tillåts inte, för att förenkla handhavandet och minimera risken för skada på båt och utrustning.

Eventuella protester kommer att avgöras efter seglingen och besättning som tilldöms straff kommer att diskvalificeras från den aktuella seglingen.

ANMÄLDA:
Leif Danielsson
Stefan Gottfridsson
Thomas Olsson
Emelie Carlsson/Hampus Olander
Ahlberg/Tramp
Backe
Markus Larsson

Taggar:

Kommenteringen är stängd