Olsson/Preuss/Jensen femma i Mästarnas Mästare!

Thomas Olsson, Jörgen Preuss och Kristian Jensen på inseglingen

I helgen har HSS-seglarna Thomas Olsson, Jörgen Preuss och Kristian Jensen seglat Mästarnas Mästare i Båstad. För att kvalificera in sig till tävlingen måste man ha vunnit ett svenskt mästerskap i någon seglingsklass under året, och Olsson/Preuss vann SM i C55 i år (för andra gången dessutom).

Lördagen präglades av lätta vindar och Olsson/Preuss/Jensen fick serien 2, 6, 6 och såg ut att få det svårt att nå semifinalen, dit de 16 bästa båtarna tog sig. Efter att ha kommit tvåa i den fjärde och sista grundomgången, samtidigt som några konkurrenter på platserna precis framför i totaltabellen fick OCS i sitt sista race så var semifinalplatsen klar. I semifinalen direktkvalificerade sig de tre bästa till final, och HSS-seglarna kom just trea i sin semifinal så finalplatsen var klar!

I finalen tog sig C55, 2.4mR, Snipe, Zoom8, 49er, CB66, Laser Master och Wildcard-seglaren Sebastian Östling (470). Banan som seglades var America’s Cup-inspirerad och hade en halvvindsstart och målgång. Däremellan kryss/läns som vanligt. I starten kom Olsson lite efter uppe i lovart och rundade mittenmärken som som femma-sexa.

Niklas Edler, som tidigare vunnit Mästarnas Mästare, seglade riktigt bra och fick tidigt en ledning som de sedan inte släppte. HSS-seglarna testade att segla i mitten på första kryssen, och på vänsterkanten på andra kryssen, men lyckades inte ta in några fler placeringar. Halmstads Segelsällskaps Thomas Olsson, Jörgen Preuss och Kristian Jensen gick i mål på en fantastiskt fin femteplats! Stort grattis önskar hela HSS!

Se hela finalen i repris via Livetrackingen på denna länk.

Klicka på bilderna för större versioner med bildtext.

Trångt i starten i Andra chansen för de som inte gick vidare i semifinalen

Expressgänget med Lars Idmyr som rorsman

Thomas Olsson, Jörgen Preuss och Kristian Jensen inför starten på finalseglingen

Första rundningen i finalen

2.4mR-gänget pendlar rejält...

...och gör en kinesgipp med påföljande broach

HSS-seglarna i mitten i bild

Niklas Edler har precis gått i mål som vinnare av Mästarnas Mästare

HSS-seglarna halvvindar in mot mål

Zoom8-rorsmannen Pontus Dahl stylar inför publiken

CB66-gänget med Carl P Sylvan kom tvåa i finalen

Inte bara HSS-seglarna som har en kamera på huvudet... ;-)

Thomas Olsson, Jörgen Preuss och Kristian Jensen på inseglingen

Taggar: ,

7 Svar to “Olsson/Preuss/Jensen femma i Mästarnas Mästare!”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(144): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/hssnu/public_html/wp-includes/comment-template.php(2177): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/comments.php(27): wp_list_comments('avatar_size=40&...') #7 /home/hssnu/public_ht in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php on line 62
    WordPress › Fel

    Ett kritiskt fel har inträffat på din webbplats.

    Lär dig mer om felsökning i WordPress.