• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Elitserie E-jolle

Förra Elitserien blev inte så lyckad med bara en genomförd segling för Emelies del, men nu var det dags igen. Denna gång i Västerås. Tävlingen samlade 125 deltagare vilket var rekord, och den ingår i kvalserien till NoM, EM och VM. Sex race var planerade och man lyckades genomföra fyra på lördagen, men det var halvmörkt när sista båten kom i hamn. En mycket lång dag på sjön. Vinden börjadepå 8 m/s och sedan lättade det efterhand till 2 – 3 m/s i 4:e racet. Emelies serie blev 45, 36, 39, 10. Man seglar i två grupper med drygt 60 båtar i varje start.

På söndagen var det kyligt med rimfrost på bryggor och båtar. Två race återstod och efter några timmars väntan på vind kom det hela igång med en fin bris på 5 m/s. Emelie kom 21:a och 12:a i dessa race. Slutplaceringen blev 50:e totalt och 11:a bland flickorna. Det var bättre än vad vi räknade med. Det brukar ta några år att komma underfund med E-jollen så utvecklingskurvan ser bra ut.

Emelie får väl fortfarande betrakta sig som nybörjare i klassen och detta var antagligen sista regattan för i år. Det har seglats en del och under säsongen har hon genomfört 59 race i Zoom och E-jolle. Det blir runt hundra starter med tanke på alla tjuvstarter.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd