• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Svante & Boije seglar i San Fransisco

Svante och Boije har sannerligen haft en fullspäckad seglingssäsong, med Guldpokalen i Folkbåt och Drake, och SM i Folkbåt och Drake. Just nu är de i San Fransisco och seglar San Fransisco Cup i lånad Folkbåt (eller “Folkboat” som det heter i det stora landet i väster) men med egna segel.
Här kommer en första rapport från dem:

Här är ett fantastiskt sommarväder med måttliga vindar som kanske inte är precis vad vi förväntat oss (hårdvindsfock!). Eftersom vi är i Amerika är allting lite mer, dvs strömmarna märkligare och starkare, vindhålen storre, sjöarna fler och brantare. Dock är här helt underbart – miljön, människorna och vädret, TOPPEN! Igår fick vi prova vår lottbåt och den verkar helt ok och idag sätter “allvaret” igång med två race. Återkommer mer så snart vi hinner och kan, det är sociala evenemang mest varje dag. Hälsar besaettningen på SWE 1307 S/Y Jalina, James, Boije och Svante

Uppdatering skickad från Svante 2011-09-22:

Idag, torsdag morgon ser vi fram emot segling nr. 5 och 6 som är planerade att genomföras på SFs City Front, inom synhåll för både alla turister som de
berömda sjölejonen som håller till på pontonerna där. Coolt! Därefter återstår endast en segling på lördag. Segling på SF Bay innebär en del nyheter jämfört med hemma, när du försöker att “läsa” vattenytan och
tolka när byarna kommer så är det kanske inte vindförändringar du ser utan strömförändringar, inte helt självklart och lätt. Det är dock lite trösterikt att konstatera att även de lokala “topparna” drabbas av buktens
nyckfullhet. Den 4:e seglingen i tisdags fastnade de bästa seglarna i SF bay i ett vindhål som varade så länge att de till slut tvingades bryta. Så taktiken att följa de bästa amerikanerna kom lite på skam där.

Resultaten finns på http://cyc.org/race/results/FolkStand.html.

Kommenteringen är stängd