• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Klubbmästerskap i C 55

Halmstads Segelsällskap arrangerar lördagen den 24:e september klubbmästerskap i C 55. Seglingarna genomförs en mot en, och först i mål vinner den aktuella matchen. Max antal deltagande lag är 6 st. Lagen lottas in i två olika grupper där alla möter alla, dvs varje besättning får minst två seglingar. De två bästa i varje grupp går vidare till semifinal där ettan i gruppen får möta tvåan i andra gruppen. Vinnarna i semifinalerna går till final där det avgörs vilken besättning som blir klubbmästare.

Seglingarna kommer att genomföras i hamnen nära land för att vara publikvänliga.

Klubbmästerskapet kommer att seglas i klubbens C 55-båtar.  Besättningarna får ej medtaga egna segel eller annan utrustning till båten utan HSS står för detta.  Antal personer i besättningen är fritt, dock är besättningens totala maxvikt 200 kg, vilket gör att exempelvis en juniorbesättning bör kunna seglas på tre personer.

Matcherna kommer att seglas två varv på en kryss/länsbana som kommer att ta max 15-20 min att segla.  Båtarna kommer att byta besättning ute på vattnet med hjälp av klubbens RIB. När båda besättningarna har tagit plats i båten kommer förberedelsesignal 5 min innan start att signaleras.

Seglingarna kommer att genomföras med de normala kappseglingsreglerna. Appendix C – Regler för Match Racing –  kommer således EJ att användas. Spinnaker tillåts inte, för att förenkla handhavandet och minimera risken för skada på båt och utrustning.

Eventuella protester kommer att avgöras efter seglingen och besättning som tilldöms straff kommer att diskvalificeras från den aktuella seglingen.

Vid medelvind över 10 m/s skjuts tävlingen upp. Reservdag är söndagen den 25:e september.

Skepparmöte kl 09:00 och första start kl 10:30.

Antalet lag är begränsade till sex stycken, detta för att vi ska hinna genomföra alla matcher inom rimlig tid. Anmälningen släpptes kl 12:00 den 18/9. Värt att notera är att fyra lag anmälde sig inom fem minuter efter att anmälningen släpptes. De sex lagen som anmälde sig först är följande:

Leif Danielsson
Daniel Stenholm
Lars Meijer
Anders Hellekant
Markus Larsson
Andreas Arvidsson

Kommenteringen är stängd