• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Tisdagssegling i oväntat fint väder

Ingen hade väl tidigare under dagen trott att kvällens tisdagssegling skulle genomföras i solsken och 6-9 m/s? Istället var det ösregn, kuling och snarare bra väder för Halmstads tokiga vågsurfare i Sandhamn, som enligt uppgift hade fina förhållanden på förmiddagen, som präglade väderläget. Men lagom till start sprack himlen upp och bjöd på sol och fina seglingsförhållanden. Endast 5 båtar kom till start, många blev bortskrämda av det tråkiga vädret och de höga siffrorna på vindmätaren bara timmen innan start.

Banan som bestämdes vid 17:30-snåret var kryss/länsbanan upp till Grötvik. Strax innan start hade vinden dock vridit på NV, så det blev snarare en sträckbog upp till Grötvik och slör tillbaka till Halmstad.

Först att runda uppe vid Grötvik var Lasse Meijer med sin Drake, som såg ut att ha en betryggande ledning. Men på slören kom J/105:an med en rasande fart och loggade stadigt 8.5-10 knop med stora gennakern uppe och passerade Draken i höjd med yttre fyren.

Fyra av de fem startande båtarna gick i mål och resultatlistan blev på följande sätt.

1. J/105 – Marcus Larsson
2. Drake – Lars Meijer
3. Smaragd – Kristian Karlsson
4. H-båt – Lundblad/Nilsson
DNF. Maxi 77 – Madsen

Tack till våra funktionärer Ulf Bengtsson och Roger Thein.

Taggar: ,

Kommenteringen är stängd