• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

John Dory enda båt i mål


Veckans tisdagssegling, som blivit uppskjuten till torsdag pga för lite vind i tisdags, blev en vindfattig historia. Banan som seglades var bana B, dvs kryss/läns bort till Påarpsbojen. I lätta och vridande vindar försökte fältet med båtar hitta snabbaste väg till bojen. Allra först rundade Express SWE1010 med Niclas Gunnarsson, som gick snabbt i lättvinden. Direkt efter rundingen seglade de tillsammans med några andra båtar in i ett vindhål och blev upphunna av andra båtar.

J/105 med Stellan Nilsson kom fort på undanvinden och gasade förbi hela fältet. Sista biten var det dock en kamp mot klockan, maxtiden 20:30 närmade sig oroväckande snabbt. Stellans båt kunde dock gå i mål kl 20:21 och blev första båt över mållinjen. Bengt Olsson i nya J/109 hade en tät kamp med Stellan, men fastnade i Nissans motström på upploppet och lyckades inte gå i mål innan maxtiden gick ut. Och det lyckades inte nån annan båt med heller, så J/105 John Dory blev ensam båt att gå i mål under kvällens kappsegling.

Trots den sena timmen serverade dock Pelle Larsson, Björn Wisjö m.fl hamburgare till hungriga seglare. Kvällen var räddad!

Resultatlista från 2011-08-25

Uppdaterad ställning i Tylöcupen

Taggar: ,

Kommenteringen är stängd