• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

JSM

Svensk jolleseglings årliga höjdpunkt är JSM. I år samlade det 440 båtar och brädor i nio klasser. Det var en minskning på 100 båtar mot 2010 men det är fortfarande ett väligt stort arrangemang. Största klassen är Optimist och som överlägsen tvåa kommer E-jolle, där HSS enda seglare fanns. Emelie har just bytt Zoomen mot E-jolle så det var direkt in i hetluften. Under fyra dagar och i strålande sommarväder blev det 11 seglingar och en 21:a plats i slutresultatet. Mycket energi gick åt till att försöka få ordning på trimmet och förmodligen blev det för lite fokus på väsentligheter som taktik och strategi. I sista seglingen beslöts att Emelie skulle glömma det där med E-jolle och koncentrera sig på just taktiken och strategin. Resultatet blev den bästa seglingen med en 7:e plats. Alltid trevligt när sista seglingen blir den bästa. Hon var sjua vid första kryssmärket och hade inga problem att hålla placeringen under resten av seglingen. Evenemanget hölls i Arkösund och möjligen avskräckte platsen somliga. Adressen för Norrköpings segelsällskap är Världens ände, vilket kändes ganska relevant. E-jollebanan låg längst ut vilket innebar evighetslånga bogseringar morgon och kväll. Tråkigt att det bara var en båt från Halmstad, men det blir nog bättre nästa år då JSM går i Råå. Eftersom vi inte hade någon coach från HSS ingick Emelie i Kullaviksgänget där Finnjolleseglaren Björn Allansson fungerade som coach för E-jollarna. Alltid nyttigt med lite nya synvinklar.

Peter Carlsson

JSM inleddes med väntan på vind.

Till slut kom vinden och det blev fina seglingar.  Emelie i 3523.

Som vanligt på JSM är flottan av följebåtar facinerande. Nästan 100 till 440 jollar. Curlingföräldrar förnekar sig inte.

Kommenteringen är stängd