HSS:are i hetluften

Det är nu högsäsong för SM-seglingar och annat spännande, och det är mycket glädjande att så många HSS:are är ute i hetluften och seglar.

Svante och Boije Svensson har precis varit nere i Travemünde och seglat Guldpokalen för Folkbåtar. I det stenhårda fältet slutade de på en 52:a plats av 61 båtar. Resultatlista.
Den 11-14 augusti seglas sedan SM i Folkbåt på Stora Värtan i Stockholm. Även här är Svante och Boije med och seglar. Dessutom ska Anders Johansson och Ulf Bengtsson vara med och segla med sina båtar. I skrivande stund är 26 båtar anmälda. Tävlingarna följs förmodligen bäst på arrangerande VSS egna hemsida.

Och på tal om Ulf Bengtsson, denna helg har han varit och seglat SM i 2.4 mR i Västervik, där förmodligen även Mats Millbourne varit med. Tyvärr hittar jag inga resultatlistor eller deltagarlistor på nätet. Någon som vet hur det gått?

Mer SM-deltagande, Lars Meijer med besättning ska kommande vecka den 4-6 augusti segla SM i Drake i Båstad. Enligt de senaste rapporterna är det 46 båtar anmälda. Tävlingarna följs bäst direkt från Båstad givetvis, tag chansen och se de riktiga storfräsarna direkt på plats. Annars följs tävlingarna på den excellenta hemsidan http://www.sailingbastad.se/?id=147.

HSS senaste SM-vinnare, Thomas Olsson och Jörgen Preuss, ställer i år upp i SM i C 55 den 12-14 augusti. De tog hem segern 2009 men var sedan inte med 2010 då Björn Österberg vann, och sedan faktiskt tog hem även Mästarnas Mästare i Båstad av bara farten. I år när tävlingarna hålls i Träslövsläge så är Thomas och Jörgen dock med igen, och med nya fina segelsäckar från North så hoppas vi att de ska kunna återupprepa sin fina vinst från 2009. I lördags kunde man se dem träna för första gången(?!) i år i en C 55. Den 27 juli var 40 båtar anmälda. Tävlingarna följs förmodligen bäst på Träslövsläges hemsida http://tbs-tbk.org

Dessutom har vi Emelie Carlsson som ska segla VM i Zoom 8 den 1-6 augusti! 45 båtar är anmälda i tjejklassen. Tävlingarna seglas i Hangö i Finland. Allra bäst följer man Emelies framfart givetvis här på HSS hemsida, där Peter kommer att uppdatera hur det går så snart han får möjlighet. Annars är den officiella hemsidan för tävlingarna http://zoom8worlds.org.

Fler med HSS-anknytning; Anders Hellekant, seglandes för Skallkroken, seglade SM i CB 66 den 26-30 juli. Han slutade på en fin 14:e plats av 27 båtar med Alexandra, Christoffer och Rebecca som gastar. Och inte nog med det, dessutom placerade han sig på en fin 8:e plats i Kieler Woche mot internationellt motstånd.

Några fler seglare i hetluften som jag glömt?

Halmstads Segelsällskap önskar alla HSS:are ett stort lycka till på kappseglingsbanorna!

Taggar: , , , , ,

2 Svar to “HSS:are i hetluften”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(144): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/hssnu/public_html/wp-includes/comment-template.php(2177): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/comments.php(27): wp_list_comments('avatar_size=40&...') #7 /home/hssnu/public_ht in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php on line 62
    WordPress › Fel

    Ett kritiskt fel har inträffat på din webbplats.

    Lär dig mer om felsökning i WordPress.