• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Tisdagssegling i propagandaväder

Vårsäsongens sista tisdagssegling bjöd på propagandaväder med 26°C, strålande sol och vindar mellan 1-4 m/s. Tyvärr kom vi inte upp i drömgränsen 30 båtar till start, utan det blev 27 båtar, och det är också väldigt bra givetvis. Minnesgoda seglare vill dock minnas att rekordet på en tisdagssegling är 36 båtar, hoppas att vi kan slå detta när höstomgången startar igen den 2:a augusti.

Vinden kom från väst och kryss/länsbanan ut till Grötvik var det som gällde. Lagom uppe vid rundningen blev det dock ett vindhål som stora delar av fältet hamnade i, så det var lite problem att komma runt märket. Länsen hem gick också i lättvind, dock tillräckligt för att få spinnakrarna att fylla. Tyvärr var det nästan halva fältet som inte hann komma i mål innan maxtiden 20:30 gick ut.

Vann gjorde Jonas Karlsson i X-99:an “Laxen”, före Lasse Smedberg i GK29:an “Hirkum pirkum” och med X-99 “Blue Eagle” med Stefan Gottfridsson vid rodret som trea.

Efteråt serverades det hamburgare i vanlig ordning, och där blev det faktiskt rekord med råge! 107 hamburgare serverades till utsvultna seglare enligt mästerkocken Pelle Larsson. Det tidigare hamburgerrekordet låg på 87 serverade hamburgare. Eller ska vi börja kalla det för Hamnburgare?

Hela resultatlistan finns här

Bilder från Philip Utagawa

Folke Berntsson i Grinde

Lasse Smedberg med GK29:an Hirkum Pirkum kom tvåa

Taggar: ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sommarkappsegling | Libelle - 2014-10-02

    […] Resultatlista finns här. […]