• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Nybörjare och liten igen.

I Kullaviks årliga regatta för jollar som seglades i helgen var det premiär för Emelie i nya båten. Nu är det, förutom VM i Augusti, slut med Zoomseglandet och i fortsättningen blir det E-jolle.  Eftersom hon inte har någon att köra mot här hemma och JSM går om en vecka (från början var det tänkt att segla Zoom på JSM) kändes det angeläget att åka och se vad det handlar om. Förväntningarna var realistiskt ställda på placeringar i slutet av fältet. Seglingarna på lördagen gick i perfekt nybörjarväder med 3-6 m/s, och fältet var lagom stort med drygt 20 båtar. I de fyra seglingarna gick det bättre och bättre. I första seglingen hade hon 6 båtar bakom sig och i den sista tror jag det var 12. Det kommer att ta lite tid att komma underfund med E-jollen och få ordning på prylarna, men Emelie var mycket nöjd med debuten och nu känns det lite lugnare inför JSM. Söndagens två seglingar fick hon avstå från eftersom instruktörsjobbet i vår seglarskola började då. Eftersom vi åkte hem på lördagen har jag inte några exakta resultat.

Peter Carlsson

Före första start.

Kryssrundning om ett ögonblick.

Tät länsrundning som slutar med viss kalabalik

Kommenteringen är stängd