Mille Mus o fortsegling??

Det är SM för H båt i Varberg denna helg och jag ligger just nu på Getterön och tog en bild från bryggan när dessa glada gossar seglade ut på en träningsrunda under eftermiddagen…HSS båten “Mille Mus” Lycka till gubbs!!!! Lite sugen på att plåtat seglingen blev jag när man ändå var på platts, och jag erbjöd min tjänst till seglingskansliet men intresset var ljumt

Vad jag förstått av telefonsamtal sms mm har olika rykten florerat om undertecknads “fortsegling” i Norra Bohuslän innan segling till nord Jylland mm.

På väg norrut i kuling, undanvind och medström kan även en långfärdsutrustad M 26 komma upp i över 8 knop!!! I slutet av Havsstenssund ligger sheriffen och roar sig med fartkontroll, det är sent på kvällen och jag är enda båt ute. Här i sundet gäller 5 knop och jag loggade stundtals över 8 knop jublande…. Polisbåten ropade åt mig att jag seglade för fort????????????????? och jag glad som en lärka ropade tillbaks att det gått ännu fortare innan. Det tog en stund innan jag fattade att dom menade allvar och bad mig ta ned seglen och få stopp. Till slut ligger jag förtöjd vid deras båt och dom visar på sin mätare 7,9 knop. Något med mitt humör börjar tända till och jag idiotförklarar hela bunten, och till slut får jag även böter för motstånd mot polisman. Att jag då nått stadiet riktigt förbannad är bara förnamnet, då hotar ena sheriffen med handbojor om jag inte lugnar ner mig. Jag fortsätter att idiotförklara dom och då plockar han fram handfängslet och jag inser att det är kört och håller käft. vägrar ta böteslappen och skriva under mm.

Kommer så småningom iväg kontaktar deras befäl på kvällen som även han är lika pantad. Någon dag senare får jag tag på en högre chef som håller med mig och kontaktar mig några dagar senare och vi träffas i Uddevalla. På bryggan kommer dessa tre + chefen jag talat med och ber dessa tre att be mig om ursäkt och samtidigt blir dom avstängda på polisbåtarna för all framtid…kan ni se mitt skadeglada leende. Det kom fram att dom gjort något liknande innan därav avstängningen.

Så nu är det bara att köra för fullt, alla detaljer är inte med i min text utan en kortfattad redogörelse. Sorry…racern Thoya är inte till salu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 Svar to “Mille Mus o fortsegling??”

 1. Leif
  2011-07-01 at 07:54 #

  Ha ha
  Fantastiskt!! Ta det nu lugnt på vägen hem!

 2. Daniel
  2011-07-01 at 11:15 #

  Haha, visste väl att det var fart på din pråm 😉

  Lycka till Lundblad/Nilsson och Mille Mus. Skriv gärna hur det går här på hemsidan. Eller ännu bättre, maila mig på daniel@stenholm.net så lägger jag ut en artikel om er.

 3. Stefan G
  2011-07-01 at 13:02 #

  Att du är en hejare på segling vet vi, nu finns det på prent. vi ser även frem emot att du är med på tisdagseglingarna.

 4. Sofia
  2011-07-01 at 14:30 #

  Lycka till Mille Mus. Sätt skräck i dom. Var inte snälla i starter,rundningar etc.
  Thoya – nu får vi revidera ditt Lystal – som numera heter SRS-tal.
  När FARR 30 startat på tisdagar så kan du köra efter…
  Medtag inga handfängsel…Bara om man dricker Boxarbrännjak

Svara