• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Snurrigt på Baggen

Stilstudie på en rullvändning.

Foto Thomas Johansson, www.vinnaltfoto.se

 

Den andra regattan i GP-serien för Zoom8 seglades på Baggen utanför Saltsjöbaden tillsammans med Optimisternas rikskval och E-jollarnas elitserie. Det innebar över 200 jollar på vattnet. HSS  representant i regattan var Emelie Carlsson i Zoom. Lördagen präglades av snurriga lätta vindar och det blev bara en genomförd segling där Emelie kom 12:a. Under söndagen lyckades man genomföra fyra seglingar i lite starkare,  och något stabilare vind. För Emelies del rättade det till sig ganska bra och med serien  7, 5, 2, 6 slutade hon på som 4:a. Simon Weideskog behärskade vindböjarna bäst och vann före nyblivna europamästaren Pontus Dahl.  Ella von Mehlen kom trea och med sin fjärdeplats slog Emelie Cajsa Svensdotter med en poäng. I brist på bilder från seglingen blev det en av Thoyas  från förra året.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd