• RSS feed
 • E-post
 • Facebook
 • Twitter
 • Vimeo

Första tisdagsseglingen avklarad

Så var vi då framme vid det vi alla väntat på hela vintern, årets första tisdagssegling! Många har laddat upp hela vintern inför dagens race och ett antal båtar är nyinköpta och en hel hög nya segel kunde skådas på vattnet.

Vinden var från ca 245° och bana C användes, dvs kryss/länsbana upp till märket utanför Grötvik. Vindmätarna visade ca 4 m/s så de starttiderna var det som gällde.

Först ut var ynglingarna Axel och Tom i sin RS Feva med SRS 0,91. Det var premiärturen för dem i egen båt. Ute på vattnet avtog vinden allt mer och på slutet var det nog nere i 2 m/s. Lasse Smedberg i lättvindsraketen Hirkum Pirkum, en GK29, drog snabbt ifrån övriga fältet och rundade som etta utanför Grötvik. På länsen in mot mål började dock de större och snabbare båtarna att komma ikapp och Farr 30:n Letto di Pletto med Thomas Olsson vid rodret gick som tåget. Även Jonas Karlssons X-99 och de snabba gennakerbåtarna cb 66 racer och J/105 kom snabbt på slutet.

Lindblad/Nilsson i sin nyinköpta H-båt med Hallands slätaste botten gick också bra i den lätta vinden. De tyckte dock att de gick lite illa på länsen, men de kunde ändå hålla undan och knipa 6:e platsen med någon meter till godo till Express SWE595.

Vann gjorde Thomas Olsson i Farr 30, före Lasse Smedberg i GK29 och trea blev Jonas Karlsson i X-99.

Fler bilder finns på Thoyas fantastiska bildsida.

Hela resultatlistan finns på denna sida.

Läs mer om seglingen:
www.Swe595.se
www.libelle.se

Taggar: ,

Ett svar to “Första tisdagsseglingen avklarad”


 1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(144): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/hssnu/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/hssnu/public_html/wp-includes/comment-template.php(2177): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/comments.php(27): wp_list_comments('avatar_size=40&...') #7 /home/hssnu/public_ht in /home/hssnu/public_html/wp-content/themes/spectrum/includes/theme-comments.php on line 62
  WordPress › Fel

  Ett kritiskt fel har inträffat på din webbplats.

  Lär dig mer om felsökning i WordPress.