Snart dags för Påarp om babord och Kölsvinet

Målgång vid inloppet till Båstads hamn

Helgen den 27-28 maj är det dags för den traditionsenliga seglingen till Båstad för HSS kappseglingssugna båtar. På fredagen den 27:e är det “Påarp om babord”, som är tillfartsseglingen till Båstad. Rorsmansmötet är kl 17:00 och starten går kl 18:00 på vanliga Tisdagsseglingsstartlinjen med gemensam start. Målgång är hamninloppet i Båstad. På kvällen blir det lite trevlig samkväm i BBSS klubbstuga med förhoppningsvis lite grillade hamburgare. Mer info och anmälan till Påarp om babord finns på denna länk.

Dagen efter på lördagen är det sedan dags för Båstads Båt- och Segelsällskaps kappsegling “Kölsvinet”. Detta är en bankappsegling som går precis utanför Båstad. Förra året seglades det två race på fina kryss/länsbanor. Efteråt är det prisutdelning, och sedan brukar HSS-båtarna segla hemåt i ganska samlad trupp. Anmälan till Kölsvinet sker på denna länk.

Det kommer bli en mycket trevlig fredag och lördag som vi verkligen kan rekommendera!

Tänk på att Kölsvinet ingår i Tylöcupen, och om ni vill deltaga i Tylöcupen måste anmälan till detta ske innan starten av Kölsvinet (om ni vill räkna den seglingen). Deltagande i Tylöcupen är gratis och anmälan sker på denna länk.

Som aptitretare bjuder vi på filmerna från förra årets Påarp om babord och Kölsvinet.

Påarp om babord

Kölsvinet

Taggar: , ,

2 Svar to “Snart dags för Påarp om babord och Kölsvinet”

 1. Sofia
  2011-05-20 at 18:51 #

  Hej,
  Tycker mig kunna läsa om rorsmansmöte både 16.30 och 17.30 och senaste registrering 16.30.
  Om man måste registrera sigs enast 16,30 så kan vi väl ha rorsmansmöte då.
  Eller varför inte rorsmansmöte 17.00 med registrering senast då också.
  17.30 för rorsmansmöte är i senaste laget….

  • Daniel Stenholm
   2011-05-24 at 21:57 #

   Hej Lars,
   Det stämmer att det blir lite stressigt, vi kör därför rorsmansmötet kl 17:00 på fredag och inget annat. Klockan 17:00 alltså.

Svara