• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

EM andra dagen

Andra dagen på ZoomEM blev motig för Emelie. Efter lång väntan på vind lyckades man genomföra de planerade tre seglingarna. Emelie fick serien 5, 19 och disk för gulflagg. Hon gjorde en 720 efter gulflaggen och seglade i mål som 6:a men eftersom det var hennes andra skulle hon utgått och nu blev hon diskad i stället. Regelbrottet det handlade om var även denna gång att domarna hade synpunkter på för stora roderrörelser minuterna före start. Jag vet inte om domaren under EM är extra hård eller om hon bara hade otur. Hon har aldrig blivit diskad för detta förut och vad jag sett tidigare brukar hon inte vara värre än någon annan. Eftersom jolleseglarna lägger sig på linjen väldigt tidigt blir det en del knixade med rodret för att hålla sin position. Nu är det bara att bita ihop och göra det bästa av fortsättningen men chanserna till en riktigt bra placering är tyvärr borta. Emelie ligger i nuläget 23:a. Hanna Johansson ligger 3:a och Cajsa Svensdotter 4:a.

Peter Carlsson

Detta är nog en vink om att jag har tjatat lite väl mycket om att hon inte får glömma att smörja in sig med solskyddskräm.

Kommenteringen är stängd