• RSS feed
  • E-post
  • Facebook
  • Twitter
  • Vimeo

Zoom för hela slanten.


Foto Thomas Johansson www.vinnaltfoto.se

Så är då Eurocupen i Zoom8 avklarad och jag tror att alla är överens om att det lyckades väl. De planerade 6 seglingarna genomfördes med 4 på lördagen och 2 på söndagen. Vindarna var beskedliga mellan 3 och 8 m/s och i stort sett sydliga hela tiden. Lite klafsig sjö blev det när vattnet från Nissan mötte vågorna men så är det ju ibland. Hela 36 startande från Sverige, Danmark och Rumänien är ett fint fält så här på höstkanten. Speciellt som en stor del av eliten var på plats med regerande världsmästaren Carsten Faubel som tyngsta namn. Det var trevligt att se så mycket jollar och allt liv och rörelse på hamnplanen och i stugan. Hela grejen byggde naturligtvs på att många ställde upp och hjälpte till. Det var 14 funktionärer på havet och och ett tiotal på land. Kul att se sådan uppslutning, speciellt som de flesta seglar kölbåt och inte har några särskilda kopplingar till juniorverksamheten. Seglingsledaren Tommy Johansson, domaren Berndt Öjerborn och Joakim Lindström kom ner från Rådasjöns segelsällskap och hjälpte oss hela helgen. Fantastiskt med ideella entusiaster. Jag tycker att det hela gav mersmak för något liknande nästa år. Om vi ska kalla oss ett riktigt segelsällskap borde vi väl klara ett sånt här arrangemang varje år. Vi hade tre deltagare från HSS, Emelie Carlsson 9:a, Martin Baerveldt 24:a och Optimistseglaren Sandra Baerveldt 34:a ( 6:a i första seglingen)ftersom tävlingen har en egen flik hänvisar jag dit när det gäller bilder och resultat.

Peter Carlsson

Kommenteringen är stängd